BDP adayı Bakırhan, seçim vaadine anıt mezar ekledi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt Belediye başkan adayı Tuncer Bakırhan, 1989 yılında JİTEM tarafından kaçırılıp infaz edildikten sonra gömüldüğü iddia edilen PKK örgüt üyelerinin mezarlarının bulunduğu Kasaplar deresi (Nevala kasaba) mevkiinde anıt.

Google Haberlere Abone ol
BDP adayı Bakırhan, seçim vaadine anıt mezar ekledi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt Belediye başkan adayı Tuncer Bakırhan, 1989 yılında JİTEM tarafından kaçırılıp infaz edildikten sonra gömüldüğü iddia edilen PKK örgüt üyelerinin mezarlarının bulunduğu Kasaplar deresi (Nevala kasaba) mevkiinde anıt mezar yapacağı vaadinde bulundu.

BDP Siirt Belediye başkan adayı Tuncer Bakırhan, 30 Mart yerel seçimleri halinde hayata geçirmeyi hedeflediği projelerini tanıttı. Barden Otel’de düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan Bakırhan, Siirt’in tarihi ve kültürel olarak büyük bir misyona sahip olduğunu söyledi. Bakırhan, “Asurlar, Selçuklular, Osmanlılar ve Cumhuriyet'e ev sahipliği yapmış bir il olan Siirt’in büyük bir misyonu olmasına rağmen zamanla tarihi kültürel altyapısı önemsenmediği için bugün köy kent konumundadır. Tek amacımız sorgulayan bir kent konseyi oluşturarak hedeflenen projeleri hayata geçirmek, Siirt’i bu köykent konumundan kurtarıp, yaşanılan modern bir Siirt kurmaktır.” dedi.

Bakırhan daha sonra slayt üzerinde hazırlamış olduğu projeleri tanıtarak, Siirt’e yeni bir otogar, ikinci el araç satış merkezi, peynirciler pazarı, Botan kıyısında dinlenme ve mesire alanı, şehir içi trafiği rahatlatacak farklı noktalarda yeni yol güzergahlarının açılması, kapalı otopark, yeşil alan, çocuk sahası, organize besicilik bölgesi, mezarlıklarda bilgi sistemi 3 dilli bir ana okul ve mobil sağlık hizmeti verebilecek bir birim oluşturacağını söyledi.
Bakırhan, son olarak geçmişte karanlık bir sayfa bırakan JİTEM’in 1989 yılında kaçırıp infaz edildikten sonra gömdüğü iddia edilen PKK terör örgüt elemanlarının toplu mezarının bulunduğu Kasaplar deresi (Nevala kasaba) mevkiinde anıt mezar yapacağını ifade etti.

Proje tanıtım toplantısı, daha sonra Eş Belediye başkan adayı Belkız Beştaş Epözdemir’in yaptığı sunumla devam etti. Epözdemir, kadınlara yönelik ücretsiz ulaşım imkanı sağlamak için ‘Jinkart’ ve kadınların sosyal hayata tutunmalarını amaçlamak için de ‘Kadın Emek Pazarı’ projelerini anlattı.

Toplantıya Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Nedim Kuzu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan M. Rıfat Ayyıldız, Siirt Ziraat Odası Başkanı Gündüz, parti üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. CİHAN

Yorumlar