BBP'li Türkoğlu: Kadınların ölmediği bir Dünya Kadınlar Günü istiyoruz

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat Kadın Kolları Başkanı Nazlı Türkoğlu, erkek şiddetinden bir yılda 242 kadının hayatını kaybettiği ülkede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamanın bir anlamının olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Türkoğlu: Kadınların ölmediği bir Dünya Kadınlar Günü istiyoruz

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat Kadın Kolları Başkanı Nazlı Türkoğlu, erkek şiddetinden bir yılda 242 kadının hayatını kaybettiği ülkede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamanın bir anlamının olmadığını söyledi. Kadına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını belirten Türkoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre geçen yıl 242 kadının şiddetle bağlı hayatını kaybetmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili parti binasında açıklama yapan Türkoğlu, kadına şiddetin önlenmesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, hamasi nutuklar atılarak yılda bir defa hatırlama ve karanfil dağıtma şeklindeki kutlamadan kurtarılması gerektiğini ifade etti.
AK Parti hükümetinin 12 yıllık iktidarı döneminde kadına şiddete bağlı ölümlerde yüzde 400 artış olduğunu savunan Türkoğlu, 2002 yılında şiddete bağlı ölüm rakamının ise 64 olduğunu kaydetti. Türkoğlu, "Cennet anaların ayakları altındadır' diye Güllerin Efendisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(SAV)'nin ümmeti olarak bir yılda 242 kadının şiddete bağlı öldürülmesi insanlık adına onur kırıcı bir durum. Kadına şiddet hamasi nutuklarla çözülmüyor. AKP hükümeti, Aile ve Sosyal Politikalar bakanları kadın sorunlarını bugüne kadar real politikalar yerine hamasi nutuklarla çözmeye çalıştı. Çözemedi. Her akşam televizyon kanallarında bir kadının sokak ortasında hunharca şiddete bağlı öldürülmesi yüreğimizi burkuyor. Maalesef geçen yıl da Manavgat'ta 4 kadınımız şiddete bağlı hayatını kaybetti. Halen bir kadının faili yakalanamadı. Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyor ve lanetliyoruz. 8 Martların gerçek anlamda tüm dünyada Kadınlar Günü olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar