BBP’li Karacan: Bu günleri atlattıktan sonra hiç hatırlamak istemeyeceğiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Cumhurbaşkanı olacak kişinin istisnai ve önemli özelliklerinin olması gerektiğini belirterek, “Yapılacak olan propagandalara, söylenen sözlere çok fazla kulak asmadan o...

Google Haberlere Abone ol
BBP’li Karacan: Bu günleri atlattıktan sonra hiç hatırlamak istemeyeceğiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Cumhurbaşkanı olacak kişinin istisnai ve önemli özelliklerinin olması gerektiğini belirterek, “Yapılacak olan propagandalara, söylenen sözlere çok fazla kulak asmadan o makamın saygınlığına uygun bir tercihte bulunmak gerektiğini düşünüyorum. Bu günleri atlattıktan sonra hiç hatırlamak istemeyeceğiz” dedi.

Genç işadamlarının kurduğu Ufuk İstanbul İşadamları Kulübü’nün iftarında siyasetçiler ve iş dünyasından birçok isim bir araya geldi. Yeşilköy’de verilen iftara katılan BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, millet olarak çok enteresan bir süreçten geçildiğini ve bu günlerin tarihe bold karakterlerle yazılacağını ifade etti. Milletin kendi kendini sıkıntıya soktuğu bir dönemden geçildiğini savunan Karacan, “Belki de bir milletin kendi kendini nasıl sıkıntıya sokmasına da örnek gösterilecek bir süreç içerisinden geçiyoruz. Hakikaten umutlarımız önceki yıllara göre gittikçe azalıyor. Ama ufuk İstanbul gibi, anladığım kadarıyla daha çok genç işadamlarının bir araya gelerek kurduğu kulübün, memleket meseleleriyle, millet meseleleriyle bu kadar yakından ilgilenmesi her şeye rağmen umutlarımızı yeniden tazeliyor. Ekonomik olarak ortalamanın biraz daha üzerinde olan genç kardeşlerimiz bunlar. Dolayısıyla dünyevi bazı imkanlara birçok kesime göre çok daha rahat ulaşabilirler. Ama bu arkadaşlarımız o dünyevi imkanları bir kenara bırakıp memleket, millet meseleleriyle hem hal olup bunla ilgili çözümler üretmeye başlamışlar. Bu bizi hakikaten son derece mutlu ediyor ve sevindiriyor” diye konuştu.

Türkiye’de adaletsizlikler yaşandığını kaydeden Karacan, şöyle devam etti: “Ülkede şu anda öyle uygulamalar yapılıyor ki geçmişte adaletiyle, hukukuyla dünyaya nam salmış bir millet olarak Türk milletinin mensubu olarak bugünleri atlattıktan sonra hiç hatırlamak istemeyeceğiz. Çağlayan’da Avrupa’nın en büyük adalet sarayı var. Kartal’daki adalet sarayı için de dünyanın en büyüğü olduğu söylenir. Keşke adalet sarayları olmasaydı, çadırlarda adalet teşhis olsaydı da adaletimiz çok büyük olsaydı. Keşke adaletimizin büyüklüğüyle övünebilseydik binaların değil. Çok kritik dönemlerden geçiyoruz. Ama burada bu yaşadığımız dönemlerin müsebbiplerine söyleyeceğim bir söz var. Sular yükselirken balıklar karıncaları yer, ama sular çekildiğinde de karıncalar balıkları yer. Dolayısıyla herkes hesabını buna göre yapsın. Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ülkede öyle bir hava var ki, sanki yeni bir hükümet seçecekmişiz, yeni bir iktidar seçecekmişiz gibi seçim kampanyası yürütülüyor. Oysa cumhurbaşkanlığı makamı çok farklı bir makamdır. Milletin varlığını ve birliğini temsil eder. Milleti temsil etme makamında bulunacak kişilerin de çok ayrıcalıklı, çok istisnai, çok önemli özelliklerinin olması gerekir. Yapılacak olan propagandalara söylenen sözlere çok fazla kulak asmadan o makamın saygınlığına uygun bir tercihte bulunmak gerektiğini düşünüyorum.”

İftara işadamlarının yanı sıra Kütahya Milletvekili İdris Bal, sanatçı Nuray Hafiftaş, gazeteci Hayko Bağdat ve Nevval Sevindi de katıldı. CİHAN

Yorumlar