BBP'li Dağ: Birileri istedi diye, haksızlık karşısında susacak değiliz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, güçlünün değil, her zaman haklının yanında olmayı bir misyon edindiklerini belirterek, "Birileri istedi diye, haksızlık karşısında susacak değiliz.

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Dağ: Birileri istedi diye, haksızlık karşısında susacak değiliz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, güçlünün değil, her zaman haklının yanında olmayı bir misyon edindiklerini belirterek, "Birileri istedi diye, haksızlık karşısında susacak değiliz." dedi.

Yazılı açıklamada yapan BBP İlçe Başkanı Dağ, ne İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala’yı karalamak ne de Fethullah Gülen Hocaefendi’yi göklere çıkarmak gibi bir görevi olmadığına dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, Erzurum’da partisince düzenlenen belediye başkanları aday tanıtım toplantısında Fethullah Gülen Hocaefendi'yi hedef alan sözlerini kınadığı için AKP Oltu ilçe teşkilatınca kendisine tepki gösterildiğini belirten Dağ, "Biz, sayın İçişleri Bakanı’nın yaptığı konuşmanın içeriğinde geçen hakaretvari ifadelere tepki gösterdik. Açıklamamızın ve tepkimizin sonuna kadar da arkasındayız. Zaten Bakan Ala’da ertesi gün 'Ben O’nu kastetmedim' diyerek yaptığı konuşmanın bir anlamda yanlış olduğunu itiraf etmiştir. En azından kamuoyu nezdinde de böyle algılanmıştır. BBP olarak, İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala’nın şahsı ile ilgili hiçbir problemimiz yoktur. Ancak yaptığı konuşma akl-ı selim, vicdan sahibi tüm Erzurumlular gibi bizleri de derinden üzmüştür." dedi.

Ne İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı ne de Fethullah Gülen Hocaefendi’yi kimsenin karalama veya göklere çıkarma gibi bir niyetinin olmadığını hatırlatan Dağ, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Maksadı belli bir konuşmanın akabinde bakan Ala'nın kime kastettiği de bellidir, niyeti de. Bizler de en doğal hakkımızı kullanarak konuşmanın içeriğinde geçen hakaretleri eleştirip, tepkimizi gösterdik. Bugün olsa yine aynı tepkiyi gösteririz. 'Eleştirmek kimsenin haddi değildir' diyenler önce kendilerine bakacaklar.”

OLTU’YA HANGİ HİZMETİ GETİRDİNİZ DE, ENGELLEYEN OLDU?

AKP Oltu İlçe Başkanı tarafından düzenlenen ve tüm teşkilat üyelerinin hazır bulunduğu basın toplantısında sarf edilen 'Beyler, Oltu sizden ibaret değildir. Mesnetsiz açıklamalarla Oltumuz’a gelecek hizmetleri kimsenin engellemeye hakkı yoktur. Dağ, bu tür açıklamaların ne Oltu ekonomisine, ne Oltu’nun geleceğine, ne de bölgemize hiçbir fayda sağlamayacağı aşikârdır.’ şeklindeki açıklamasına da tepki gösteren Dağ, bu tür sözlerinin içeriğinin boş olduğuna dikkat çekti.
Dağ, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Sözüm ona Oltu’yu düşünür tarzdaki bu laflar içi boş, içeriği boş kuru birer hamasettir. 10 yıldır bu ilçeyi sizler yönetiyorsunuz. 10 yıldır devlet tarafından yapılan 3-5 okul ve yurt binasının haricinde ilçeye ne gibi bir hizmet kazandırdınız? İlçe ekonomisine katma değer sağlayan ne tür yatırımlar getirdiniz? Ama haklısınız, bu 10 yıl da Oltu’ya kazandırdığınız hizmetlerden adeta başımızı mı döndürdünüz? İlçe halkı olarak bizleri, hizmet sarhoşu ettiniz. Evet, Oltu elbette ki bizlerden ibaret değildir. Ancak sizlerden de ibaret değildir. Bugüne kadar ilçeye ne tür bir hizmet getirdiniz de, birileri engelledi. Oltu ekonomisinin her geçen gün geriye gittiği bu vahim tabloyu değiştirmek adına neler yaptınız? Biraz vicdanı olan birisi olarak daha gerçekçi bir gözle bu ilçeye bir bakın. Kimse kusura bakmasın, kimseye biat edecek değiliz. Dün tüm cemaatlere ne kadar yakın isek, bugün de aynı mesafedeyiz. Haklının yanında olmanın Hakk’ın yanında olmaya eşdeğer olduğunu biliyor ve öyle inanıyoruz. Ve yine inanıyoruz ki, herkes, bir gün yaptıklarının veya yapmadıklarının hesabını bu millete, daha da önemlisi Cenab-ı Hakk’a verecektir.”

Huzur ve hoşgörü ortamının yeniden tesis edilmesinin önemine dikkati çeken BBP Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, ortamı geren açıklamaların çoğunlukla hükümet tarafından yapıldığını, bu ifade ve söylemlerinde topluma öfke ve tepki olarak yansıdığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar