BBP Genel Başkanı Destici: Özerklik isteyenlerin rüyalarını kâbusa çeviririz

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Özerklikten bahsedenlere, bu bir yerel seçim değil, referandum diyenlere şunu söylüyorum; Aklınızı başınıza alın, rüyalarınızı kâbusa çeviririz, hayallerinizi zindan ederiz, heveslerinizi kursakla.

Google Haberlere Abone ol
BBP Genel Başkanı Destici: Özerklik isteyenlerin rüyalarını kâbusa çeviririz

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Özerklikten bahsedenlere, bu bir yerel seçim değil, referandum diyenlere şunu söylüyorum; Aklınızı başınıza alın, rüyalarınızı kâbusa çeviririz, hayallerinizi zindan ederiz, heveslerinizi kursaklarınızda bırakırız aklınızı başınıza alın. 75 milyon bir arada kardeşçe yaşayacağız kimsenin aramıza nifak sokmasına izin vermeyeceğiz, bu birlikteliği kimsenin bozmasına fırsat vermeyeceğiz.” dedi.

    Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Destici, konuşmasına Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberinde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladı.

    Gündemin seçim olmasına rağmen hiçbir şekilde hükümetin ülkenin problemlerinden bahsetmediğini savunan Destici, “Bakın şu anda bir seçim atmosferindeyiz ama maalesef seçim meydanlarına baktığınız zaman ne iktidarın ne Sayın Başbakan'ın ne de diğer muhalefet partilerinin gündeminde ülkeni problemleri, sizlerin problemleri yok maalesef. Bir kayıkçı kavgasına tutuşmuşlar ve onun üzerinden devam ediyorlar. Kullandıkları dil asla Türk İslam ahlakına uygun bir dil değil, oy için, siyaset için, belediye için milleti ayrıştırmanın, milleti kamplaştırmanın, milleti bölerek çatışmanın kimseye bir faydası olmadığını herkesin bilmesini istiyorum.” şeklinde konuştu.

    "PARALEL DEVLET DEĞİL ÜÇGEN DEVLET KURULUYOR"

    BDP’lilerin seçim sonrası özerklik ilan edeceğini söylediğini hatırlatan Mustafa Destici, "PKK’nın siyasi uzantıları şu anda ne diyor; 'Bu bir yerel seçim değil. Ne? Referandum. Neyin Referandumu? Özerkliğin referandumu' diyor. Hiç kimseden, hükümetten bunlara bir cevap yok. Siirt’i de alacağız inşallah şu anda Siirt’te yarışıyoruz ve inşallah PKK’nın siyasi uzantılarından kurtaracağız Siirt’i, Allah’ın izniyle, Siirt'i de alacağız. Orada asmışlar iş, aş, ekmek, su vaat etmiyorlar yazmışlar böyle büyük afişlere 'öz yönetim' diyor.Yani burayı özerkleştirip bir 3 parçayı birleştirip bir üçgen devlet diye. Paralel devlet diyenlere inat paralel devleti bırak üçgen devlete bak, burada üçgen devlet kuruluyor." diye konuştu.

    Başbakan’ın paralel devlet tezini eleştiren BBP Genel Başkanı Destici, özerklik iddialarıyla ilgili Başbakan’ın hiç ses çıkarmamasını eleştirdi. Destici şöyle devam etti: “Çıkarmışsın izafi sanal bir paralel devlet, var babam var her gün seçim meydanlarında paralel devlet. Burada üçgen devlet kuruluyor, hainler devlet kuruyor, özerklikten bahsediyor hiç sesiniz çıkmıyor. Özerklikten bahsedenlere, bu bir yerel seçim değil, referandum diyenlere şunu söylüyorum; Sivas’tan Selçuklu'nun başkentinden, Danişmentlerin başkentinden, Cumhuriyetin kurulduğu şehirden sesleniyorum aklınızı başınıza alın, rüyalarınızı kâbusa çeviririz, hayallerinizi zindan ederiz, heveslerinizi kursaklarınızda bırakırız aklınızı başınıza alın. 75 milyon bir arada kardeşçe yaşayacağız kimsenin aramıza nifak sokmasına izin vermeyeceğiz, bu birlikteliği kimsenin bozmasına fırsat vermeyeceğiz.”

    "ÖNCE FAİZ LOBİSİYDİ, ŞİMDİ PARALEL YAPI"

    Başbakan’ın Camia ile ilgili sözlerine değinen Mustafa Destici, önceden olumsuzlukları faiz lobisine bulurken şimdi paralel devlete faturayı çıkardığını aktararak “Bakın şimdi bir paralel yapı icat etti. Bütün olumsuzları bütün suçları paralel yapıya atıyor. Yani 6 ay önce Türkçe Olimpiyatları dünyanın en iyi olimpiyatlarıydı, Türkçe Olimpiyatları'nı gerçekleştirenler, en büyük hizmetleri yapıyorlardı bunun başında ki Muhterem bir Hocaefendi'ydi, ablalar ağabeyler en iyi ablaları ağabeyleriydi Türkiye’nin. Özellikle 160 ülkedeki okullarda görev yapan o öğretmenler o hizmet erleri Türkiye’nin en büyük hizmet elçileriydi şimdi ne oldu, şimdi durum değişti ve bütün olumsuzlukların sorumlusu paralel yapı, ondan önce neydi faiz lobisiydi.” ifadelerini kullandı.

    TWİTTER’IN KAPANMASI

    Sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın yasaklanması ile ilgi de konuşan Destici, “Son günlerin gündem konularından bir tanesi de yasaklar. En gündemde olan da Twitter'a getirilen yasak. Şimdi bu hükümet yasakları kaldıracağız diye geldi. İnternet yasası çıkarttı. Bir takım sınırlamalar getirdi. En nihayetinde de Twitter'a yasak koydu. Ortaya sürdükleri hukuki gerekçelerin hiç birisinin dayanağı olmadığı gibi hiç birisinin de inandırıcılığı yok. Çünkü Başbakan ‘Twitter mivitır hepsini kapatacağız’ diyor. Bir saat sonra kapanıyor. Böyle bir hukuk sistemi olur mu ya?” diye sordu.

    "BU MİLLET DEĞERLERİYLE ALAY EDİLMESİNİ ASLA KABUL ETMEZ"

    Eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın bir gazeteci ile Kur’an’la dalga geçmesini sert bir şekilde eleştiren Mustafa Destici, şunları söyledi: “Birileri ayeti kelimelerle dalga geçebilir, birileri hafife alabilir, birileri şaka konusu yapabilir ama biz asla onların yaptığını yapmayacağız. Yüce Allah Kur’anı Kerim’inde 'emir olunduğu gibi dosdoğru ol' diyorsa bizde dosdoğru olacağız asla eğri olmayacağız. Birisi çıktı bir gazeteciyle ne diyor ‘bakara makara’, ama maalesef bunu bir başkası söylese yedi düvele bunu konu ederlerdi. Bütün seçim meydanlarının malzemesi yaparlardı. Ama şuanda ‘Egemen’lerin Bağışı altında hiç kimse sesini çıkartmıyor. ‘Egemen’lerin bağışlamasına mazhar oldu. Ama bu millet bunu yazdı ve not etti. Çünkü bu millet inancıyla, diniyle, değerleriyle alay edilmesini asla kabul etmez. Bu millet hiçbir dönemde bunu hak etmedi. Hele size hiç yakıştıramadı. Bu millet dini değerlerinden dolayı destek vermiştir. Çıkıp milletten açıkça özür dilenmesi gerekiyor. Bu büyük Türk milletinden özür dilenecek.”

    "BUNLAR ÖCALAN’I DA ÇIKARIR"

    Hükümetin çıkardığı tutukluk süresini 5 yıla indiren yasanın örtülü af olduğunu ve Abdulah Öcalan’ın da çıkarılabileceğini öne süren BBP Genel Başkanı Destici, “Kim ne yaparsa yapsın hangi süreçleri işletirse işletsin. Birileri şartlı tahliye adı altında örtülü af çıkarıyorlar. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararını gördünüz. Yakında teröristbaşını da çıkarırlarsa hiç şaşırmayın. Ama bizim millete namus sözümüz. BBP iktidarında yapılacak ilk işlerden bir tanesi bizzat Mehmetçiğe, polise kurşun sıkan teröristler ve küçük yaşta kızları kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürenler için mutlaka ama mutlaka idam cezasını geri getireceğiz.” açıklamasını yaptı.

    BBP Genel Başkanı Destici, Sivas için bütün partililerden destek istedi. Mustafa Destici Sivas Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkan adaylarıyla partilileri selamladı. Mitinge Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu ile helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri de katıldı. CİHAN

Yorumlar