BBP adayı Nevin Zeytineli: Ağababalarınızı yendik diyenler, ucuz kahraman oldu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Nevin Zeytineli, "Vatandaş, millet ve hükümet artık darbecilerden kurtuldu, şimdi büyük işler zamanı diye beklerken, bu sınırsız güveni ve sınırsız gücü sınırsız yolsuzluklara kullandınız.

Google Haberlere Abone ol
BBP adayı Nevin Zeytineli: Ağababalarınızı yendik diyenler, ucuz kahraman oldu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Nevin Zeytineli, "Vatandaş, millet ve hükümet artık darbecilerden kurtuldu, şimdi büyük işler zamanı diye beklerken, bu sınırsız güveni ve sınırsız gücü sınırsız yolsuzluklara kullandınız. Milletin verdiği sınırsız gücü heba ettiniz." dedi.

BBP Hatay Büyükşehir Belediye başkan Adayı Nevin Zeytineli, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı konuşmada; "Millet cemaatlere, tarikatlara, Kur'an kurslarına, başörtülerine karşı düşmanca ve yasakçı bir tutum sergileyen darbecileri, hortumcuları, balyozcuları, ergenekoncuları, derin devleti yendiniz sandı. Ve bundan dolayı vatandaş sizi kahraman olarak gördü. Onun için vatandaş sizin büyük yolsuzluklarınıza inanmadı ve inanmak istemedi. Oysa şimdi o ağababalar bir bir cezaevinden çıktıkça, başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere bunlara geçmiş olsun telefonları, tahliyenize sevindik telefonları açtılar." diyerek, iktidara "Yendiğiniz bu ağa babalar kim?" diye sordu.

Oysa bu darbecilerin tutuklanma ve yargılanma sürecinin, ülkenin gündemini yıllarca işgal ettiğini, meşgul ettiğini ve emeğini, enerjisini yuttuğunu ifade eden Zeytineli, "Yoksa başka ağababalar var da biz mi bilmiyoruz? Neyin kahramanı oldunuz, neyin kahramanlığı ile övünüyorsunuz. Vatandaş, millet ve hükümet artık darbecilerden kurtuldu, şimdi büyük işler zamanı diye beklerken, bu sınırsız güveni ve sınırsız gücü sınırsız yolsuzluklara kullandınız. Milletin verdiği sınırsız gücü heba ettiniz. Biz baskıcı, yasakçı, darbeci olan, silahlı silahsız elit bürokrasiden kurtulmak temennisi ile 12 Eylül referandumuna canı gönülden evet dedik. Çünkü daha şeffaf ve daha demokratik bir anayasa idi. Biz yeni anayasaya darbeciler ayak diretir mi acaba derken, ayak direten hükümet oldu." dedi.

Konuşmasında, iktidarın yeni anayasa üzerinde antidemokratik oynamalarla bağımsız yargıya gölge düşürdüğünü iddia eden büyükşehir başkan adayı Zeytineli, şöyle devam etti: "Şimdi geldiğimiz noktada başa döndük. Hatta vardığımız nokta, önceki dönemi aratacak oldu. Ne yazık ki yasakçı, hortumcu, diktatör süreç değişmedi. Değişen sadece aktörler oldu. Ne yazıktır ki baş aktör de Başbakan oldu. Biz sizin ağababalarınızı yendik diyenler, ucuz kahramanlar oldu." CİHAN

Yorumlar