Bazı yükseköğretim kurumları kapatıldı

İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doğanata: "Bu yanlışlığın düzeltilebilmesi için gerekli girişimler başlatıldı"

Google Haberlere Abone ol
Bazı yükseköğretim kurumları kapatıldı
İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname" ile kapatılan yükseköğretim kurumları arasında yer almalarının hata olduğunu ileri sürerek, bunun düzeltilmesi için girişimlerin başlatıldığını bildirdi.

Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş imzası da taşıyan açıklamada, FETÖ/PDY aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen vakıf yükseköğretim kurumları arasında sayılarak kapatılmalarını, büyük şaşkınlık ve üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfının (DEKVA), Cumhuriyete, demokrasiye, Atatürk ilkeleri, milli ile manevi değerlere sahip çıkan ve koruyan, erdemli, çalışkan, nitelikli nesiller yetiştirme amacıyla kurulduğuna değinen Doğanata, İzmir Üniversitesinin her yıl denetiminden geçtiği Yükseköğretim Kurulunca, FETÖ/PDY terör örgütü aidiyeti, iltisakı veya irtibatıyla ilgili yazılı veya şifahi hiçbir suçlama, itham, ikaz, ima ya da uyarı yapılmadığını öne sürdü.

Kurucu Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı ile İzmir Üniversitesinin, FETÖ/PDY'nin yer aldığı hiçbir oluşum, organizasyon veya yapı içerisinde yer almadığını, bunlara en küçük şekilde destek vermediğini ve sempati belirtmediğini savunan Doğanata, şunları ifade etti:

"15 Temmuz'da Cumhuriyetimize ve Cumhurbaşkanımıza kasteden oluşumun içerisinde yer alan şahsın kardeşinin, üniversitemizde çalışıyor olduğunun tespitiyle birlikte, konu aydınlanana kadar üniversitemizle ilişiği kesilmiştir. Devletimize ve meşru hükümetimize bağlılığımızı, bir kez daha belirtiyoruz. Milli iradeye ve yüce Meclisimize karşı yapılan kanlı darbe girişimini, tüm İzmir Üniversitesi camiası olarak lanetliyoruz. Bu yanlışlığın düzeltilebilmesi için gerekli girişimler başlatıldı."

FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün İzmir Üniversitesinde öğretim üyesi kardeşi Prof. Dr. Aydın Öztürk, yurt dışına kaçtığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıklamış, bugün İzmir Üniversitesinde çekildiğini belirttiği fotoğrafı da kanıt göstermişti.

Yorumlar