Bayramda JAKEM’in eğitimli köpeklerinin gösterisi büyüledi

Nevşehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, şenlik havasında gerçekleştiren etkinliklerle kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Bayramda JAKEM’in eğitimli köpeklerinin gösterisi büyüledi

Nevşehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, şenlik havasında gerçekleştiren etkinliklerle kutlandı. Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait çim sahada düzenlenen törende, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığı’nda eğitilen köpeklerin gösterileri izleyenleri büyüledi. Özellikle dört eğitimli köpek ile eğiticilerinin yaptığı ve ilk kez düzenlenen futbol maçı izleyenleri adeta büyüledi. Topa sahip olmak için olağanüstü çaba harcayan köpekler, aldıkları topu da eğiticilerine götürdü. Sahada atılan topun peşinde koşan, duran topa sahip olmak için kıyasıya mücadele eden köpekleri, izleyenler dakikalarca alkışladı.
.
Nevşehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilk tören Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Atatürk anıtına Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek tarafından çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile devam eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait 2 nolu çim sahada devam edildi.
Tören sunuculuğunu Özel Altınyıldız Koleji İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yağız Arda Güneş ve Nisa Dinçci’nin yaptığı buradaki törenin açılışında konuşan Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesinin, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline geldiğini vurguladı.

Törende daha sonra Özel Kardelen Koleji Ana Okulu öğrencilerinin yaptığı yer hareketleri, törenleri izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Yer hareketlerinde 3 yaşındaki Serra Açıkgöz, yaptığı birbirinden güzel hareketlerle izleyicilerden bol alkış aldı.
Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi Komutanlığı (JAKEM) de eğitilen çeşitli ırklardaki köpekler, köpek itaat eğitimi, engel aşılması ve köpekler arası futbol gösterisi ilgiyle izlendi.
Çocuklar arasında yapılan eller bağlı şekilde asılı elmaları yeme yarışması da ilgiyle izlendi. 4 öğrencinin yarıştığı eller bağlı asılı şekildeki elma yeme yarışmasında birinciliği Damat İbrahim Paşa ortaokulu 6-F sınıf öğrencisi Muhammed Yusuf Eryaman kazandı. Kutlamalarda ayrıca öğrenciler arasında çuvalla yürüme yarışı da yapıldı.
Özel Altınyıldız Koleji öğrencilerinin balonlar eşliğinde yaptığı halk oyunları gösterisi yine kutlamalara katılan vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının sonunda Nevşehir’de düzenlenen çeşitli sportif müsabakalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler tarafından takdim edildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türk Hava Kurumu Nevşehir Şubesi tarafından törenlere katılan çocuklara defter ve kalem hediye edildi.
CİHAN

Yorumlar