Bayram Oteli davasında suç duyurusu kararı

Van'da, meydana gelen depremde yıkılan ve 24 kişinin yaşamını yitirdiği Bayram Oteli davasına Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Bayram Oteli davasında suç duyurusu kararı

Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada otel sahibi Tevfik Bayram, ’Bilinçli taksirle 1’den çok bireyin ölümüne sebebiyet vermek’ suçundan 11 sene 1 ay 10 gün hapis cezası verildi.

Yargıtay 12’nci Ceza Dairesi, ’Eylemin ağırlığı ve ölen şahıs sayısının fazlalığı’ sebebi ile otel sahibi Tevfik Bayram’a verilen cezayı az bularak mahalli mahkemenin kararını bozdu. Tevfik Bayram’ın avukatlarının bozma kararına yaptığı itirazı da reddeden Yargıtay 12’nci Ceza Dairesi, dava dosyasını Van’a gönderdi. Kararın bozulması sonrası bugün davanın üçüncü duruşması Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık Tevfik Bayram sıhhat sorunları sebebi ile cezaevinden tele konferansla duruşmaya bağlandı. Yaklaşık 2 saat devam eden duruşma sonrası, mahkeme heyeti geçen duruşmada sanık avukatı sebebi ile mahkemeye sunulan ve AFAD sebebi ile hazırlanmakta olan hasar saptama formunun aslının gelmediği, bu belgenin gönderilmesi için tekrar ova yazılacağı söylendi.

Mahkeme heyeti, belgenin gönderilmemesi biçiminde ilgili bireyler meselesinde suç duyurusunda bulunulması kararını aldı. Duruşma sonrası depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ile sanık avukatları içerisinde kısa süreli bir gerginlik oldu. Mahkeme heyeti, sanık Tevfik Bayram’ın tutukluluk halinin devamına, noksan belgelerin tamamlanması için duruşmayı 30 Nisan 2015’e erteledi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar