Bayraktutar: Gün gelecek tarih Memur-Sen’in kazanımlarını sürekli hatırlayacak

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Gün gelecek tarih Memur-Sen’in bu kazanımlarını sürekli hatırlayacaktır.

Google Haberlere Abone ol
Bayraktutar: Gün gelecek tarih Memur-Sen’in kazanımlarını sürekli hatırlayacak

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Gün gelecek tarih Memur-Sen’in bu kazanımlarını sürekli hatırlayacaktır.” dedi.
Memur-Sen Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Mehmet Bayraktutar, bin yıl sürer dedikleri başörtüsü zulmünü tarihin kirli ellerinden koparıp öz değerlerine kavuşturan Memur-Sen’in bu başarısını, bilenler için Memur-Sen’den, bilmeyenler için vesile olanlardan Allah razı olsun kelamını dedirtecek kutsal bir başarıya imza attıklarını ifade etti.
Bayraktutar, ''Bir çok zorluğu beraber aştığımızı biliyoruz, Ne kadar akıllıca sergilenirse sergilensin hiçbir kirli oyun, ne kadar zekice planlanırsa planlansın hiçbir kirli tezgah, birlikte oluşturdukları desende birlikte yaşamış bu milleti ayrıştıramaz, ayrıştıramayacak ifadelerini kullandı.'' diye konuştu.
Emeğin karşılığı haklarını aramak nasıl kutsal bir mücadele ise görevlerini yapmanın da hizmet verdikleri toplumun kendileri üzerimizdeki hakkı olduğuna işaret eden Bayraktutar, şunları söyledi:
“İnsana hizmet, topluma hizmet, devlete hizmet en önemli vazifelerimizdendir. Çünkü insan Allah'ın yeryüzündeki halifesi, mahlukların en şereflisidir, O nedenle insana hizmet Hakk'a hizmettir, Allah'a kulluktur. Bu davanın mensubu olmak, hiçbir surette bedeli maddiyatla ölçülemeyecek kadar değerlidir. Annelerimizin, çocuklarımızın, memurlarımızın, öğretmenlerimizin, sağlıkçılarımızın, din görevlilerimizin sahipleneni olmak, onların dertlerini kendi derdimiz saymak fedakarlığın en derin halidir. Şunu çok iyi bilmek gerekir ki, bu dava yüce yaratıcının davasıydı. Bu davayı hakkıyla sahiplenemeyenler, sırtlanamayanlar, kendilerince bahaneler türetip, gerek kişilerle imtihan olup, gerek kendi nefsi hevesleriyle harman yerinde rüzgara kapılıp gidecek yakın buğday tanelerine dönüşmemek için ferasetimizi korumak, nefsi duruşumuzu kontrol altına almak için duanın ve ibadetin ehemmiyetiyle hareket etmeliyiz.
Başarılarımızda benlik şuuru yerine, biz olma şuuruyla hareket etmek bütünlüğümüz açısından hayati derecede önemlidir. Başarı dinamiklerimiz olan öncelikle üyelerimiz ve sendikalarda bulunan bütün çalışanlarımız bizimle birlikte bu davanın hak dava olduğunu idrak etmelerine naçizane katkı sunmalıyız.”

“GELİŞEN DÜNYANIN GERİSİNDE KALMAMAK”

Bayraktutar, “Birçok kazanım elde ettiğimizi ve sendikalar içerisinde artık daha ne elde edebiliriz, kazanım kalmadı demek yerine sürekli kendimizi dinamikleştirip yenilemeliyiz.” diyerek, sözlerini, “Çünkü gelişen dünyanın gerisinde kalmamak bunu gerektirir.
Son zamanlarda Türkiye üzerinde yaşanılan oyunlar karşısında bilinmelidir ki bu toprakların çimentosu İslam kardeşliğidir. Bu toprakların mayasında ve özünde, dayanışma yardımlaşma ve paylaşma vardır. Bu topraklarda dayatmaya hesaplaşmaya ve paylamaya yer yoktur. Bu topraklarda ve bu toprağın insanlarında birlik beraberlik ve kardeşlik ruhu vardır. Bu ülkenin ve insanının hamurunda var olan bu kardeşliği ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmez. Ne kadar akıllıca sergilenirse sergilensin hiçbir kirli oyun, ne kadar zekice planlanırsa planlansın hiçbir kirli tezgah, birlikte oluşturdukları desende birlikte yaşamış bu milleti ayrıştıramaz, ayrıştıramayacak...
Birçok zorluğu birlik ve beraberlik içerisinde yenmeyi başaran aziz milletimiz bu sürecin de üstesinden gelecek huzur ve barış ortamına kavuşacaktır. Unutulmamalıdır ki doğruluk ve hak üzerine yapılan bütün çalışmalar uzun vadede hep kazandıracaktır. Menfaatçilerin kısa vadede kazançlı görünmeleri ise sadece bir göz yanılmasından başka bir şey değildir.” şeklinde tamamladı.
CİHAN

Yorumlar