Bayraktar: İsrail'den hesap sorulmalı

İsrail’in Gazze’ye başlattığı kara harekâtına tepki gösteren Türk Kamu Sen Erzurum Temsilcisi Müfit Bayraktar, "Uluslararası hukuku gözardı eden, masum Müslümanların kanını döken katil İsrail'den hesap sorulmalıdır." dedi.İsrail'in...

Google Haberlere Abone ol
Bayraktar: İsrail'den hesap sorulmalı

İsrail’in Gazze’ye başlattığı kara harekâtına tepki gösteren Türk Kamu Sen Erzurum Temsilcisi Müfit Bayraktar, "Uluslararası hukuku gözardı eden, masum Müslümanların kanını döken katil İsrail'den hesap sorulmalıdır." dedi.

İsrail'in Filisitin'de gerçekleştirdiği katliama tepkiler devam ediyor. Türk Kamu Sen İl Temsilcisi Bayraktar, İsrail'in Gazze'de insanlık suçu işlediğini söyledi. Bayraktar, dünya ülkelerinin ve Müslüman devletlerin de İsrail'in katliamına sessiz ve seyirci kalmasının endişe verici olduğunu kaydetti. İsrail'in katliamları karşısında Müslümanların bir ve beraber olması gerektiğine dikkat çeken Müfit Bayraktar, şunları ifade etti:

"İsrail'in yaşattığı vahşete seyirci kalınması, gözü dönmüş canilerin ve onların destekçilerinin gerçek yüzlerini bir kez daha ortaya koymuştur. Dünya devletlerinin İsrail’e karşı etkili bir tavır sergileyememesi, anlaşılır ve kabul edilebilir bir durum değildir. İsrail günlerdir çocuk, yaşlı, genç demeden, gözünü kırpmadan insanlık suçu işlemekte, dünya devletleri ise bu katliama gözlerini kapatmaktadır. Özellikle ABD’nin adeta İsrail’in yaptığı bu soykırımı destekler nitelikteki açıklamaları, ülkemiz ve dünya kamuoyu tarafından iyi değerlendirilmeli, hâlâ ABD politikalarını destekleyenler durdukları yerin farkına varmalıdır. Demokrasi getirmek vaadiyle binlerce kilometre öteden gelerek bölgeye ateş yağdıran, kan, gözyaşı ve acının mimarı olan ABD’nin İsrail’e de bir an önce dur demesi ve bu vahşetin bitmesi için adım atması gerekmektedir.

İslam dünyası tek yürek, tek ses olmadığı sürece, dünyanın her köşesinde Müslüman kanının akmaya devam edeceği bilinmelidir. Büyük Ortadoğu Projesi ile İslâm coğrafyası kan gölüne döndürülmüş, kardeş kavgaları ile Müslüman ülkeler iç savaş ortamına çekilmiştir. Bu sırada emperyalist güçler ise Haçlı zihniyeti ile bölgenin kanını alabildiğine emmektedir. İsrail’in Gazze’ye karşı uyguladığı bu soykırımın aslında büyük oyunun bir parçası olduğu gerçeğini unutmamak, büyük resmi gözardı etmemek gerekmektedir. Bu bakımdan Filistin’in, Afganistan’ın, Doğu Türkistan’ın, Suriye’nin, Irak’ın, Mısır’ın, Libya’nın kısacası İslam coğrafyasının içinde bulunduğu açmaz aynı kirli senaryonun ürünüdür. Türkmeneli’nde, Doğu Türkistan’da, Tuzhurmatu’da, Kerkük’te katliamlar yaşanırken seyirci kalanların Filistin’de akan kanı durdurmasının imkân ve ihtimali yoktur. Tüm Müslümanlar kardeştir ve tek bir vücut gibi birbirine bağlı olmak zorundadır. Dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslüman’ın canı yandığında aynı acıyı hissetmeyen ve harekete geçmeyen toplumun, bir başka bölgede yaşanan acıyı dindirmesi mümkün değildir. Türkiye Kamu-Sen olarak, yarım yüzyılı aşkın süredir, bulunduğu bölgeye kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen, insani değerleri ayaklar altına alan uygulamalarıyla kanımızı donduran İsrail’i şiddet ve nefretle kınıyor ve 'Zalimler için yaşasın cehennem.' diyoruz."

CİHAN

Yorumlar