"Bayrağımızı indirenler ve müsaade edenler cezalandırılmalı"

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Diyarbakır’daki bayrak indirilmesini kınadıklarını, devlet büyüklerini tedbir almaya davet ettiklerini söyledi. Şehitlerin kanları ile oluşan Türk bayrağının indirilmesinin...

Google Haberlere Abone ol
"Bayrağımızı indirenler ve müsaade edenler cezalandırılmalı"

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Diyarbakır’daki bayrak indirilmesini kınadıklarını, devlet büyüklerini tedbir almaya davet ettiklerini söyledi. Şehitlerin kanları ile oluşan Türk bayrağının indirilmesinin milletin onurunu elim hadise olduğunu ifade eden Çiftçi, gerçekleştirenleri ve gerçekleşmesine müsaade edenlerin hak ettikleri cezanın verilmesini istediklerini söyledi.

Şanlı Türk bayrağının Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğini sağlamakta görevli askeriyenin bahçesinden indirildiğini hatırlatan Çiftçi, "Bu olayın önüne niçin geçilmedi, kimler müsaade ettiler, soruşturulmalı, suçluların belirlenerek bir an önce kamuoyunu aydınlatılmalıdır." dedi.

Şehit aileleri ve gaziler olarak hükümete de seslenmek istediklerini söyleyen Çiftçi şöyle dedi: "Süreçte hani kırmızı çizgilerimiz vardı, bu çizgiler çiğnenmeyecekti. Türk bayrağının indirilmesi kırmızı çizgilerimizin aşıldığını gösteriyor. Son zamanlarda yol kesmeler kimlik kontrolü yapmalar, bu ülkenin büyüklüğüne yakışmıyor. Bizler bu bayrak için, vatan için, şehit olduk, gazi olduk. Bunun yanında devletin atadığı Valilerde abuk subuk beyanatlar veriyorlar, bizleri bu da incitiyor. Kendilerinin çocukları şehit yada gazi olsaydı böyle düşünürler miydi? Bu çapulculara haddinin bildirilmesi gerekir. Bizler 'kan dursun, bizim canımız yandı, başkasının yanmasın' dedik ama böyle değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin namus ve şerefini ayaklar altına almaya kimsenin gücü yetmez.”

CİHAN

Yorumlar