'Bayrağı indirenlere gösterilen nazik üslup, Hizmet Hareketi'ne gösterilmiyor'

Adana Özel Burç Okulları, il geneli, ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarı gösteren öğrencilerini düzenlenen törenle ödüllendirdi. Törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye’de bayrağı indirenlere...

Google Haberlere Abone ol
'Bayrağı indirenlere gösterilen nazik üslup, Hizmet Hareketi'ne gösterilmiyor'

Adana Özel Burç Okulları, il geneli, ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarı gösteren öğrencilerini düzenlenen törenle ödüllendirdi. Törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye’de bayrağı indirenlere karşı kullanılan nazik üslubun, Hizmet Hareketi’ne karşı gösterilmediğini söyledi. Hükümetin Hizmet Hareketi’ne karşı hınçla hareket ettiğini belirten Sözlü, eğitim kurumlarına eğri bakmanın doğru olmadığını söyledi.

Özel Burç Okulları, Adana geneli, ulusal ve uluslararası alanda olimpiyat proje, eğitim-kültür ve spor dallarında başarı gösteren 197 öğrencisini düzenlenen törenle ödüllendirdi. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği programda, minik öğrenciler ‘Soma’ konulu jimnastik gösterisi sunarken, karate gösterisi de yapıldı.

Törende öğrencilere plaket ve hediyelerini taktim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hizmet Hareketi’ne yönelik tutumundan dolayı hükümete tepki gösterdi. Eğitimle iştigal edenlere, eğitime katkı koyanlara karşı kapıların sonuna kadar açılması gerektiğini söyleyen Sözlü, “Kişiler arasında mücadeleler olabilir ama söz konusu eğitim olduğunda insanlar o mücadele zeminini bir tarafa bırakıp eğitimin önünü açar.” dedi. Kendilerinin de Hizmet Hareketi ile çeşitli konularda ihtilafa düştüklerini ama bu konuları düşmanca tavır içerisinde olmadan samimiyetle görüştüklerini vurgulayan Sözlü, “Siyasetçi, bir kazanım içerisinde bir mücadeleyi meşru zeminde verebilir. Ama eğitimle ilgili yabancı ülkelerin kolejleri, Hristiyan misyoner okulları bile ülkemizde faaliyet gösterirken, Hristiyan papaz okullarının bile mektepleri var, onlara bile en ince zarif duruşumuzu göstermeye çalışırken, Ruhban okulunun açılması için insani gerekçelerle çeşitli önerilerde bulunurken, siyasi ihtilafınızın, haklı olup olmadığı bir kenara, eğitim kurumlarına karşı mücadele başlatılması, bugün gazetelerden gördük, Hizmet Hareketi’nin özellikle eğitim kurumlarının çeşitli kamu kurumlarından ve belediyelerden temin ettikleri yerlerin hukuki süreç içerisinde teker teker geri alınması noktasında en tepeden talimat var.” diyerek duruma tepki gösterdi.

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde Lice’de bayrak indirilmesi hadisesine de değinen Hüseyin Sözlü, “Bugün, Türkiye’de bayrağı indirenlere karşı kullanılan nazik üslupla, Hizmet Hareketi’nin okullarının temin ettiği yerleri geri almak noktasında kullanılan üslup arasında 180 derece fark var. Bayrağı indirenlere karşı yaklaşan seçimler nedeniyle iyi sonuçlar almak isteyip kibar bir üslup var, ama siyaseten mücadele ettiği Hizmet Hareketi’nin okullarına karşı da hınç var. Türkiye’yi idare edenler, Hizmet Hareketi’ne karşı göstermiş oldukları kararlı tutumun yarısını PKK’ya, bölücü harekete ve onun eli kanlı elebaşına karşı gösterseler Türkiye güllük gülistanlık olur.” diye konuştu. Eğitim kurumlarına eğri bakmanın doğru olmadığını ifade eden Sözlü, “Siyasi ihtilaflar bir yana, Türkiye’nin parlak geleceği için pırıl pırıl çocuklarımıza gönüllü olarak hizmet eden hemşehrilerimizin emeğine saygı gösterilmesi lazım. Biz biliyoruz ki gerek Türkiye’de gerekse yurt dışındaki okullarda, ülke sevdasıyla Türkiye dostları, Türkiye’ye kardeşler kazandırmak isteyen öğretmenlerimizi gördüm.” ifadelerini kullandı.

Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri de eğitim ve öğretimin sporuyla, yeniliğiyle, kültürüyle, milli ve manevi unsurlarıyla ayrılmaz bir bütün olduğunu anlatarak, “Burç okulları olarak tüm alanlarda çalışmalara yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bu yıl burç okulları öğrencilerinin hizmetine sunduğumuz atlı spor, okçuluk, eskrim, kort tenisi gibi spor dallarında ve yine kapalı salonu, yüzme havuzu, halı sahasıyla, 3D laboratuvarı ve modern laboratuvarlarıyla eğitim imkanlarını modern hale getirmeye devam ediyoruz.” dedi. Sözeri, Burç Okulları’nın Türk milli eğitim sisteminin genel amaçları doğrultusunda öğrencilerini Türk milletinin milli, insanı, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, özgür düşünen ve düşüncelerini rahatça ifade edebilen nesiller yetiştirmek için çalıştığını belirtti.

Törende daha sonra sırasıyla öğrenciler sahneye çağrılarak plaket ve hediyeleri verildi.

CİHAN

Yorumlar