Baydemir'e açılan Başbakan'a hakaret davası ertelendi

Van'da belediye başkanlarının yargılandığı KCK davasından sonra açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği davanın ilk duruşması görüldü. Van’da...

Google Haberlere Abone ol
Baydemir'e açılan Başbakan'a hakaret davası ertelendi

Van'da belediye başkanlarının yargılandığı KCK davasından sonra açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği davanın ilk duruşması görüldü.

Van’da 07 Haziran 2012 yılında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında olduğu 14 kişi yapılan KCK operasyonlarıyla gözaltına alınmıştı. Operasyonlara tepki göstermek için Van’a gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir, Van M Tipi Kapalı Cezaevi önünde yaptığı basın açıklaması yapmıştı. Baydemir hakkında olay yerinde görevli polisler tarafından tutanak tutularak, savcılığa suç duyurusunda bulunarak dava açıldı. Bugün Van 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya müşteki avukatları ile Osman Baydemir ve vekilleri katılmadı.

Hakim, sanık ve müştekilerin talimatla alınması istenen ifadelerinin kendilerine ulaşmaması nedeniyle duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Baydemir hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan polis memurlarının ifadelerinin Ankara'da, Osman Baydemir'in ifadesinin de Diyarbakır'da talimatla alınarak mahkemeye ulaştırılacağı bildirildi.

İfadelerin alınması için ileri bir tarihe ertelenen dava, Baydemir hakkında 2 yıl hapis cezası istemiyle açılmıştı.

CİHAN

Yorumlar