Baydemir: Ülkenin kutuplaştırılmasından hiç kimsenin çıkarı olmaz

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Baydemir, MHP Akçakale Belediye başkan adayı Mehmet Yalçınkaya'yı ziyaretindeki tablonun Türkiye’nin tamamına sirayet etmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Baydemir: Ülkenin kutuplaştırılmasından hiç kimsenin çıkarı olmaz

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Baydemir, MHP Akçakale Belediye başkan adayı Mehmet Yalçınkaya'yı ziyaretindeki tablonun Türkiye’nin tamamına sirayet etmesi gerektiğini söyledi. Baydemir, “Bu ülkenin kutuplaştırılmasından hiç kimsenin çıkarı olmaz.” dedi.

Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Teymur Continental Otel'de düzenlediği kuruluş yemeğine katılan Baydemir, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. MHP’nin Akçakale ilçesindeki seçim bürosunu ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulunan Baydemir, “Seçimler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Demokrasilerde siyasi partiler araçtır. Seçim dönemlerinde de bireyler, bizim gibi adaylar halkın iradesine başvurup hizmet bayrağına, temsiliyet bayrağına talip olurlar. Dolayısıyla demokrasilerde, siyasi partiler arasındaki ilişki düşmanlık ilişkisi değildir. Hizmete talip olma yarışıdır. Dolayısıyla demokratik bir rekabettir. Akçakalemizde BDP’nin seçim bürosu ile MHP’nin seçim bürosu karşı karşıya. Aralarında 4 metrelik bir mesafe var. Tam da bana göre bir demokrasi karnavalı, bir demokrasi şenliğine fotoğraf olabilecek, BDP bayraklarıyla, MHP bayrakları, diğer partilerin bayrakları iç içe... Yani bir demokrasi festivali, bir demokrasi şenliği. Mitingimizi yaptık. Açık söylüyorum, mitingimize MHP’ye gönül vermiş, kimi Akçakaleli hemşehrilerimiz de gelmişti. Onların da hoşuna gitti konuşmamız. Sağolsun onlar da konuşmamızı alkışladılar. Buna mukabil biz de büroyu ziyaret ettik ve Akçakale belediye başkan adayı ile muhabbet ettik. Sağolsunlar bize mırra ikram ettiler. Karşılıklı birbirimize başarı diledik.” ifadelerini kullandı.

Eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve birlikte yaşam temelinde, hep birlikte ‘yaşasın barış’ ve ‘yaşasın kardeşlik’ dediklerini kaydeden Baydemir, “Benim temennim o ki, Urfa’daki, Antep’teki bu tablo Türkiye’nin tümünün tablosu olsun. Akçakale’de yaşadıklarımız, Türkiye’nin tamamına sirayet etsin. Gerçek manada bir kardeşlik hukukunu, eşitlik hukukunu, demokrasi hukukunu, birlikte yaşam hukukunu hep birlikte inşa edelim. Bu ülkenin kutuplaştırılmasından hiç kimsenin çıkarı olmaz. Sanal düşmanlar yaratmaktan hiç kimsenin çıkarı olmaz. Hele hele Suriye’ye savaş ilan etmekten hiç kimsenin çıkarı olmaz. Zira bu ülke zaten çatışmadan, zaten ötekileştirmeden, zaten fikir hürriyetinin olmamasından kaynaklı 30 yıldır çok büyük acılar yaşadı. Bir daha acı yaşamaması için mutlak suretle renklerimiz ne olursa olsun, görüşlerimiz, fikirlerimiz ne olursa olsun, demokratik zemin içerisinde, elbette rekabetle mücadelemize, yolumuza devam edeceğiz. Dediğim gibi, partiler arasındaki hukuk, bizim nazarımızda düşmanlık hukuku değildir. Bir demokratik yarış, demokratik rekabet hukukudur.” şeklinde konuştu.

Twitter’in yasaklanması ile ilgili de değerlendirmede bulunan Baydemir, “21’inci yüzyılda sosyal medya olmazsa olmazdır. Sosyal medyayı bugün yasaklamak, Osmanlı dönemin bir nevi 300 yıl boyunca Osmanlı topraklarına geç girmesini sağlamak gibi bir şeydir. Bunun imkanı da yoktur.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar