Baydemir: Seçim sonucunu olgunlukla karşılamalıyız

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Osman Baydemir, "kazanırsak sevincimizi öyle bir yaşayacağız ki, hiçbir insan bizim sevincimizden dolayı üzülmeyecek.

Google Haberlere Abone ol
Baydemir: Seçim sonucunu olgunlukla karşılamalıyız

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Osman Baydemir, "kazanırsak sevincimizi öyle bir yaşayacağız ki, hiçbir insan bizim sevincimizden dolayı üzülmeyecek. Şayet üzülürsek de öyle bir vakurlukla, öyle bir olgunlukla üzüntümüzü yaşamalıyız ki bir başkası bizim üzüntümüzden yine sevinç duymasın." dedi.

Demirtaş, merkez Karaköprü ilçesindeki muhtar adayları ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıya BDP Karaköprü Belediyesi Eşbaşkan adayları Gülay Koca Öztürkoğlu ve Serhat Erdem de katıldı. Osman Baydemir muhtar adaylarını Arapça, Türkçe, Kürtçe’nin Kurmancî ve Zazakî lehçelerinde selamlayarak konuşmasına başladı. Seçimlerin demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu dile getiren Baydemir, "10 yıllık belediye başkanlığım döneminde en çok işbirliği yaptığım, en çok beraber çalıştığım muhtarların kendisi oldu. Muhtarlık mekanizması, halkın direk ulaştığı, randevuların olmadığı, arada masaların bulunmadığı yani bürokrasinin olmadığı, tabiri caiz ise tek seçilmiş mekanizmadır." diye konuştu.

Seçim çalışmaları içerisindeki en kıymetli buluşmalardan birini gerçekleştirdiklerini dile getiren Baydemir, “Urfa’da bu bir ilktir. Bütün muhtar adaylarımız aynı sofrada, Halil İbrahim’in sofrası etrafında bir araya gelmişler ve Hz Eyyub’un sabrı ile birbirlerini kucaklıyorlar. Bu bana göre Urfa’nın da Türkiye’nin de alması gereken en kıymetli mesajlardan biridir." şeklinde konuştu.

"HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYMAK GEREKİYOR"

Tüm muhtarlara teker teker başarı dileyen Baydemir, 60 gündür Urfa’da yürütülen seçim kampanyalarının Türkiye’ye örnek oluşturacak şekilde demokratik nezakete uygun olduğunu söyleyerek, devamla şunları dile getirdi: "Tam da bu noktada bütün muhtar kardeşlerimden, sizlerden ricam, bu atmosferi korumanızdır ve herhangi bir vukuata vesile olabilecek tüm musibetlerin önüne geçmektir. Şu ana kadarki çabalarınızdan dolayı ben her birinize ayrı ayrı müteşekkirim. Bu seçimler Urfa’mızın ilk seçimleri değil ve son seçimleri olmayacak ve her birimiz daha nice seçimler göreceğiz. Dolayısıyla halkımızın iradesi ne olursa olsun buna saygı duymak gerekiyor. Nihayetinde 31 Mart’ta seçim bitecek, biz aynı mahallede yaşamaya devam edeceğiz, birbirimizin elini sıkmaya devam edeceğiz. Mahallemize ve kentimize hizmet etmeye devam edeceğiz."

Seçimin sonucundan dolayı hiç kimsenin mahcup olmaması gerektiğini söyleyen Baydemir, konuşmasını şu sözlerle sona erdirdi: “Şayet Urfa halkımız büyük bir çoğunlukla teveccühünü bizden yana gösterirse, sevincimizi öyle bir yaşayacağız ki, hiçbir insan bizim sevincimizden dolayı üzülmeyecek. Şayet üzülürsek de öyle bir vakurlukla, öyle bir olgunlukla üzüntümüzü yaşamalıyız ki bir başkası bizim üzüntümüzden yine sevinç duymasın. Her ikisini de olgun, nezaket kuralları içerisinde karşılamamız lazım."
CİHAN

Yorumlar