Bavyera'dan 2013 yılında 4 bin yabancı ayrıldı

Bavyera İçişleri Bakanlığı, 2013 yılında 4 binden fazla yabancı vatandaşın oturumlarına son verildiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Bavyera'dan 2013 yılında 4 bin yabancı ayrıldı

Bavyera İçişleri Bakanlığı, 2013 yılında 4 binden fazla yabancı vatandaşın oturumlarına son verildiği belirtildi. Bu vatandaşların 942'sinin oturumlarının bitirilip sınır dışı edildiği bildirildi. Sınır dışı edilenlerin 225'inin mülteci ve 202'sinin de Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke vatandaşları olduğu kaydedildi. Gönüllü olarak eyaleti terk eden 3 bin 184 yabancının bin 936'sına ise geri dönüş için maddi yardımda bulunulduğu açıklandı.

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU), demokratik hukuk devletinin yasalarla ve mahkeme kararlarıyla yaşadığını ve bu kurallara yabancıların da uyması gerektiğini söyledi.

Münih Havalimanı Polisi tarafından yayınlanan basın bildirisinde de dün İstanbul'dan gelen bir Türk vatandaşının havalimanında tutuklandığı açıklandı. 59 yaşındaki vatandaşın tutuklama kararıyla arandığı saptanırken, bu vatandaşın illegal olarak Almanya'da dükkan işlettiği ortaya çıktı. Fransa Şengen vizesi ile Almanya'ya gelen Türk vatandaşı hakkında Landshut Mahkemesinin bin 10 Euro para cezası verdiği belirtildi. CİHAN

Yorumlar