BAÜDAKS'tan uygulama eğitimi

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürüten Dağcılık ve Kış Sporları Topluluğu (BAÜDAKS) yaz temel eğitimini yeni üyelerine vermek amacıyla Kepsut Nusret Köyü bölgesinde uygulama programı...

Google Haberlere Abone ol
BAÜDAKS'tan uygulama eğitimi

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürüten Dağcılık ve Kış Sporları Topluluğu (BAÜDAKS) yaz temel eğitimini yeni üyelerine vermek amacıyla Kepsut Nusret Köyü bölgesinde uygulama programı düzenledi.

17 kişilik üye ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir ekip ile gerçekleşen eğitim programı kapsamında Nusret Köyü bölgesinde kamp kuruldu. Kamp alanına çadırların kurulmasının ardından kısa bir gece yürüyüşü yapılarak, yeni üyelere gece yürüyüşündeki temel esaslar anlatıldı. Eğitimin ilk günü sabah sporu sonrasında iniş eğitimi kapsamında 30 metre yüksekliğinde bir kayadan gerekli emniyetle ile iniş gerçekleştirildi. Öğle yemeğinin ardından da spor tırmanış ve lider tırmanış uygulaması ile emniyet alma eğitimi verildi.

Eğitim kampı programı, ikinci gün çeşitli rotalarda gerçekleştirilen tırmanışlar ile tamamlandı.

CİHAN

Yorumlar