Batman'da İsrail'e tepki

İsrail’in Gazze'de kara harekâtıyla ileri taşıdığı saldırı Batman’da düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Batman Düşünce ve İnanç Platformu ile Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği protesto yürüyüşünde İsrail...

Google Haberlere Abone ol
Batman'da İsrail'e tepki

İsrail’in Gazze'de kara harekâtıyla ileri taşıdığı saldırı Batman’da düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Batman Düşünce ve İnanç Platformu ile Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği protesto yürüyüşünde İsrail bayrakları ateşe verildi. Gazze'ye düzenlenen saldırıda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Atatürk Parkı önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Gülistan Caddesi'ne kadar yürüdü. "Her Müslüman bir kova su dökse İsrail'i sel alır", "Zalimler için yaşasın cehennem" pankartını taşıyan kalabalık grup, yürüyüş boyunca da "Kahrolsun İsrail" sloganı attı.

"Hamas'a, Gazze'ye, Direnişe Bin Selam" "Katil İsrail Ortadoğu'dan Defol" sloganlarının atıldığı açıklama öncesi Gazze'de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. İsrail bayraklarının ayaklar altına alındığı eylem de İsrail'in Gazzelilerin onurlu direnişini yıldıramayacağını ve İsrail’in Allah’ın izniyle zelil edileceği dile getirildi.

İftar öncesi çok sayıda kişinin katıldığı eyleme katılan kalabalık grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Yürüyüş ve basın açıklamasına, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, Hüda- Par İl yöneticileri ve bazı vatandaşlar da destek verdi.

CİHAN

Yorumlar