Batman Üniversitesi’nden Sason Kınalı Köyü İlkokulu'na kütüphane desteği

Batman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Sason’un Kınalı Köyü İlkokulu için kütüphane oluşturuldu.

Google Haberlere Abone ol
Batman Üniversitesi’nden Sason Kınalı Köyü İlkokulu'na kütüphane desteği

Batman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Sason’un Kınalı Köyü İlkokulu için kütüphane oluşturuldu. Üniversite tarafından Kınalı Köyü İlkokulu'na bin 600 kitap, 11 raf, 10 sandalye, 4 masa desteği verilerek 200 kişilik okulun kütüphane açığı kapatıldı.

İlköğretim ve orta öğrenime dayalı bin 600 kitap sayesinde öğrencilerin eğitim alanında büyük bir eksiği kapatıldı. Kütüphane açılışı öncesi Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam ve beraberindeki ekip Kaymakam Cihat Arık’ı ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Uluçam, Kaymakam Arık ve beraberindeki üniversite heyeti Sason’un Kınalı Köyü İlkokulu'na doğru yola çıktı. Okul yönetimi ve öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Uluçam ve Kaymakam Arık’ı okul kapısında çiçeklerle karşıladı.

Açılış öncesi, öğrencilerle konuşan Rektör Prof. Dr. Uluçam öğrencilere kütüphanenin önemini anlatarak, şöyle konuştu: “Sevgili çocuklar, okulunuza kütüphane kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Okul hayatınızda kütüphaneler, eğitim ihtiyacınızı karşılayacaktır. Sizlerin eğitimlerine yönelik kitaplar artık yanıbaşınızda olacak. Sizler büyüyüp iyi yerlere geleceksiniz. Hayatınız boyunca kitap okumaya özen gösterin. Bizler de sizlerin yanında olacağız.”

Rektör Uluçam’dan sonra öğrenicilere seslenen Kaymakam Arık, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’a, okulumuza sundukları katkılardan dolayı teşekkür eder, üniversitemizin desteklerini görmekten ötürü de ayrıca mutlu olduğumuzu belirtmek isterim.” dedi.

Kütüphanenin açılış kurdelesini Rektör Prof. Dr. Uluçam, Kaymakam Arık ve Tabur Komutanı Gökhan Cengiz kesti. Rektör Uluçam, okul öğretmenleriyle kütüphanede konuşarak, üniversite olarak bilgisayar desteği sağlamak için de çalışmalar yapılacağını söyledi.

Kütüphane açılışından sonra Rektör Prof. Dr. Uluçam ve Kaymakam Arık, Kınalı Köyü İlkokulu 2. ve 5. sınıf öğrencilerinin derslerine girdi. Rektör Uluçam, öğrencilerin yanında oturarak onlarla sohbet etti, öğrencilere üniversitenin şapkalarını, çantalarını ve oyuncakları öğrencilere dağıttı. Üniversite heyeti, öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdikten sonra Batman’a döndü.
CİHAN

Yorumlar