Batman Tiyatro Festivali finalini Hamlet ile yaptı

Batman Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Batman Tiyatro Günleri Festivali sahnelenen “Hamlet” oyunu ile sona erdi. Batman Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Batman Tiyatro Günleri Festivali, yönetmenliğini Celil Toksöz’ün...

Google Haberlere Abone ol
Batman Tiyatro Festivali finalini Hamlet ile yaptı

Batman Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Batman Tiyatro Günleri Festivali sahnelenen “Hamlet” oyunu ile sona erdi.

Batman Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Batman Tiyatro Günleri Festivali, yönetmenliğini Celil Toksöz’ün yaptığı ve Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu'nun sahnelediği “Hamlet” oyunu ile sona erdi. 21-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve 10’na yakın tiyatro gurubunun sahne aldığı bu yılki 5. Batman Tiyatro Günleri Festivali'ni binlerce kişi ilgiyle izledi. Tiyatro oyunları dışında fotoğraf sergileri, canlı heykel performansları ve panellere de yer verilen bu yıl ki festival, Batman merkez dışında köy ve beldelerde de sahnelenen oyun ve etkinliklerle geniş kitlelere ulaşma imkanı buldu. Yedi gün boyunca binlerce kişiyi bir araya getiren festival son olarak Diyarbakır Büyük Şehir Tiyatrosu’nun gösterildiği her yerde büyük beğeni toplayan “Hamlet” oyununun sahnelenmesiyle sona erdi.

Batman Sanat Tiyatrosuna ait Eski Kültür Merkezi’nde kapanış oyunu olarak sahnelenen “Hamlet” oyunu, Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel’in yanı sıra çok sayıda kişi tarafından izlendi. Oyunu izlemek için kültür merkezine akın eden tiyatro severler salonu hınca hınç doldururken, koltuk bulamayanlar oyunu ayakta izledi. Oyundan sonra Diyarbakır Büyük Şehir Tiyatrosu oyuncularına plaket vererek kutlayan Eşbaşkan Gülistan Akel, bir hafta boyunca etkinlikleri büyük ilgiyle izleyen Batmanlılara teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar