Batman I.Bilim, Sanat ve Sosyal Etkinlikler Şenliği başladı

I. Bilim, Sanat ve Sosyal Etkinlikler Şenliği, Batman Atatürk Parkı'nda düzenlenen törenle açıldı.İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimince Batman Atatürk Parkı'nda gerçekleşen, I. Bilim, Sanat ve Sosyal Etkinlikler Şenliğine, Batman...

Google Haberlere Abone ol
Batman I.Bilim, Sanat ve Sosyal Etkinlikler Şenliği başladı

I. Bilim, Sanat ve Sosyal Etkinlikler Şenliği, Batman Atatürk Parkı'nda düzenlenen törenle açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimince Batman Atatürk Parkı'nda gerçekleşen, I. Bilim, Sanat ve Sosyal Etkinlikler Şenliğine, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Sarıışık, İl Sağlık Müdürü Dr. İhran Bodakçı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Maarif Müfettişleri Başkanı, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

50 okulun katıldığı, I. Bilim, Sanat ve Sosyal Etkinlikler Şenliği'nin açılış kurdelesini, Vali Yılmaz Arslan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Sarıışık birlikte keserek yaptı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Yılmaz Arslan ve beraberindekiler I.Bilim, Sanat Ve Sosyal Etkinlikler Şenliğine katılan, 50 okulun stantlarını gezildi ve öğrencilerden bilgi aldı.

Vali Arslan bilim şenliği hakkında yaptığı açıklamada, "Yıl boyu okullarımızda öğretmenlerinizin kontrolünde, yapılan çalışmaların sergilendiği, hem velilere hem halka gösterdikleri bir şenlik bu. Bu şenliği bundan sonra her yıl geliştirerek devam ettirmeyi düşünüyoruz. Burada 50 okulumuz bu faaliyete katılıyor. Amacımız bir anlamda tüm okullarımızın katılacağı sonuca ulaşmak. Ben bugün bu etkinlikte yer alan öğrencileri, görev alan, öğretmenleri ve idareci arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

Batman ve bilim kelimelerini yan yana getirmeyi arzuladıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik ise öğrencilerin araçlarla gelişeceğini, kendini daha iyi ifade edeceğine inandıklarını söyledi. Çelik; "Daha önce okullarımızın bireysel olarak düzenledikleri bilim fuarlarını, ortak bir platform altında, kurum müdürlüğümüzün çatısı altında sergilemeyi uygun bulduk. Artık Batman'ın bilimle ve bilimsel çalışmalarla gündeme gelmesini istiyoruz. Öğrencilerimizin ürettikleri bilimsel projeleri, sanat eserlerini burada sergilenmesi için, arkadaşlarımız uzun süre çalıştılar planlamalar yaptılar." dedi. CİHAN

Yorumlar