Batman 5. Arapça yarışmaları bölge finaline ev sahipliği yaptı

5. Arapça Yarışmaları Batman Bölge Finali'nde birincilikleri Batman, Bitlis ve Van illeri paylaştı.Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin koordinasyonunda düzenlenen,...

Google Haberlere Abone ol
Batman 5. Arapça yarışmaları bölge finaline ev sahipliği yaptı

5. Arapça Yarışmaları Batman Bölge Finali'nde birincilikleri Batman, Bitlis ve Van illeri paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin koordinasyonunda düzenlenen, 5. Arapça Yarışmaları Bölge Finali yapıldı.

Batman Üniversitesi Şehir Kampusu Konferans Salonunda yapılan, 5. Arapça Yarışmaları programına, Milli Eğitim Bakanlığı Din İşleri Daire Başkanı Mehmet Nezir Gül, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Şube Müdürleri, Öğretmenler, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkâri ve Van ilinden gelen yarışmacı öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı Din İşleri Daire Başkanı Mehmet Nezir Gül tüm yarışmacılara başarılar diledi.

Açış konuşmasının ardından, 9 ilin Katıldığı İmam Hatip Liseleri Arası 5. Arapça Bilgi ve Etkinlikler Bölge Finali yarışmasının sabah kuşağı bölümünde Arapça Bilgi Yarışması yapıldı. A grubunda 5 il, B grubunda 4 il bir üst tura yükselmek için yarıştı. 5. Arapça Bilgi yarışması Finalinde Şanlıurfa, Diyarbakır, Bitlis ve Siirt illeri yarıştı. Öğle kuşağında ise Arapça Şiir Yarışması ve Arapça Metin Canlandırma yarışmalarında, öğrenciler performanslarını sergiledi.

Arapça Bilgi Yarışması dalında; Bitlis Tatvan Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olurken, şiir dalında; Van Merkez İskele Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Saliha Sarıkaya, Metin canlandırma dalında; Batman Merkez Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hamza Işık birinci oldu.

Üç dalda gerçekleşen yarışmalarda üçüncü olan öğrencilere Milli Eğitim Şube Müdürü Fahrettin Öztürk, ikinci gelen öğrencilere Din İşleri Daire Başkanı Mehmet Nezir Gül ve birinci gelen öğrencilere de Batman Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik madalya ve ödüllerini verdi. Yarışmanın sonunda toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Yarışmalarda Birinci Olan İller, 16-17 Mayıs 2014 tarihlerinde Eskişehir ilinde yapılacak olan, Türkiye finaline katılacaklar.

5. Arapça Yarışmaları Batman Bölge Finalin de jüri üyeliğini Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ahmet Fethi Polat, Muş Üniversitesinden Doç. A.Celil Bilgin, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cemaleddin Erdemci ve Harran Üniversitesinden Yardımcı Doç. Cüneyt Gökçe yaptı.

CİHAN

Yorumlar