Baştent'in sürüleri sertifikalı çobanlara emanet

Polatlı'da düzenlenen 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' eğitim projesi yoğun ilgi görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Baştent'in sürüleri sertifikalı çobanlara emanet

Polatlı'da düzenlenen 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' eğitim projesi yoğun ilgi görüyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in katılımıyla başlayan eğitimler Palatlı'nın ardından 6 ilçede daha düzenlenerek 235 kişiye sertifika verildi.

Sürü yöneticiliğini bir meslek haline getirmek, sürü yöneticilerini sosyal güvenceye kavuşturarak yaptıkları işi daha verimli bir şekilde yürütmelerini sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında kursiyerlere; merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı ve zapturapt konularıyla ilgili eğitim veriliyor.

Verimli bir hayvancılık için bakım ve beslemenin yanında iyi bir sürü yöneticisine de ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, hayvancılıkla uğraşan kesimlerden bu konuda gelen isteklerin de dikkate alınmasıyla projenin hayata geçirildiğini ve ilk uygulamanın Ankara’da başladığını söyledi. Temel, "Ankara’da 2013 yılı Aralık ayında başlayan bu eğitimler bir program dahilinde artan bir ivmeyle devam ediyor. Eğitimler İl Müdürlüğümüz personeli tarafından veriliyor. Kurslara katılım konusunda gelen yoğun talep dolayısıyla kurslarda görev alan eğitici sayısını da artırdık." dedi.

Temel, kurslara katılarak sertifika sahibi olan sürü yöneticilerinin sürü sahipleri tarafından aranan elemanlar haline geldiğini belirterek, "Bu kurslar sayesinde hem sürü sahipleri eğitimli çoban bulabiliyor hem de çobanlar sosyal statüsü ve sosyal güvencesi olan çalışanlar haline geliyor. Bu eğitimi alan bazı kursiyerlerin bakanlığımıza bağlı tarımsal işletmelerde sürü yönetimi için istihdam edilmesi projenin çok doğru bir proje olduğunu ve başarılı sonuçlar doğurduğunu ortaya koyuyor:" şeklinde konuştu.
Haymana ilçesinde gelecek hafta iki kurs daha düzenleyeceklerini söyleyen Temel, gelen talepler doğrultusunda eğitimlere devam edileceğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar