Başsavcılık, Yargıtay’ın onadığı terör örgütüne yine ‘sözde’ dedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sahur vakti gözaltına alınan polislerin sayısının 104 olduğunu açıkladı. Başsavcılık, Yargıtay’ın terör örgütü olarak onadığı Selam Tevhid’e yine, “Sözde” dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı,...

Google Haberlere Abone ol
Başsavcılık, Yargıtay’ın onadığı terör örgütüne yine ‘sözde’ dedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sahur vakti gözaltına alınan polislerin sayısının 104 olduğunu açıkladı. Başsavcılık, Yargıtay’ın terör örgütü olarak onadığı Selam Tevhid’e yine, “Sözde” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yolsuzluk, KCK, Ergenekon ve Balyoz'u soruşturan polislere yönelik operasyona ilişkin ikinci bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Sözde Selam-Tevhid adlı örgüt kurulduğu yönündeki soruşturma vasıtasıyla casusluk yaptıkları tespiti ile ilgili 76 emniyet görevlisi hakkında yakalama gözaltı kararı verilmiş olup, şu an itibariyle 75 kişi gözaltına alınmıştır. İstanbul Emniyeti İstihbarat Şubesi'nde 39 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmiş olup, 29 şüpheli gözaltına alınmıştır." denildi.

Bu arada açıklamada, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı suikastleriyle gündeme gelen üyelerinin aldığı cezalar Yargıtay tarafından onanan terör örgütü Selam-Tevhid'e "Sözde" demesi dikkat çekti. Başsavcılık, dün yaptığı ilk açıklamada da, "Sözde" ifadesini kullanmıştı.

CİHAN

Yorumlar