Başsavcı Aydın: Severek yapacağınız mesleği seçin

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı' (ÇOGEP) kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileriyle...

Google Haberlere Abone ol
Başsavcı Aydın: Severek yapacağınız mesleği seçin

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı' (ÇOGEP) kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.

    Buruciye Medresesi'nde düzenlenen programda Başsavcı Hasan Aydın, öğrencilere kabiliyetlerini keşfetmelerini ve üniversite tercih ederken bunu göz önünde bulundurmalarını istedi. 'Zirvedekilerle Buruciye Buluşmaları' adını taşıyan ve Öğrencilerin zirvede yer alan isimlerle buluşarak tecrübelerinden faydalanarak onları rol model almalarını amaçlayan programda arkadaşlarını iyi seçmelerini ve çok çalışarak iyi bir üniversiteye yerleşmelerinin önemi üzerinde durdu. Aydın, öğrencilere severek yapacakları meslekleri tercih etmelerini öğütledi.

    "Derslerinize iyi çalışır ve iyi bir üniversiteye yerleşirseniz işiniz kolaylaşır" diyen Aydın, gençlere cezaevlerinden örnekler vererek, “Sivas cezaevlerinde Bin 500 kişi var. Onlarda zamanında sizin gibi çocuktu. Hayatta seçim yapmak sizin elinizde, bunları iyi düşünün” şeklinde konuştu.

    Kendisinin de okuduğu Hukuk Fakültesini öven Başsavcı Aydın, diğer üniversitelerden mezun olarak tek bir meslek yapılırken, Hukuk Fakültesini bitirerek Hakim, Savcı, Avukat veya noterlik yapılabildiğini anlattı.

    Öğrencilerin çok zor bir dönemde bulunduklarını, derslere motive olmalarının güç olduğuna işaret eden Hasan Aydın, televizyon, cep telefonu, bilgisayar, internet gibi sizi derslerden alıkoyacak etkenlerden korunmalarını, bu yönde telkinlerde bulunan büyüklerini de dinlemelerini tavsiye etti. Başsavcı Aydın’a öğrenciler çeşitli sorularda yöneltti.

    Programa, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile Milli Eğitim Şube Müdürü Savaş Korkmaz da katıldı. CİHAN

Yorumlar