Başörtüsü ve Katsayı Çözümünde Sabırlıydık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü ve imam hatiplerdeki katsayı sorununu çözmek isterken belli süre sabırdan geçtiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başörtüsü ve Katsayı Çözümünde Sabırlıydık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü ve imam hatiplerdeki katsayı sorununu çözmek isterken belli süre sabırdan geçtiklerini söyledi. Yaşadıkları süreci anlatırken Peygamberimiz döneminden örnek veren Başbakan Erdoğan, “İlahi mesaj bir anda gelebilirdi, ilahi mesaj 22 yılda geldi. Kudret kuvvet sahibi olan onu bir anda gönderebilirdi. Çünkü insanın ruhen buna hazırlanması gerekiyordu. Hazırlık olmadan bunun kabulü de zor olurdu. O topluluklar Mekke Medine buna hazırlandıktan sonra insanoğlu buraya akın ediyordu. Bizimde buralardan mesajı almamız gerekiyordu." dedi.

Erdoğan, Üsküdar’daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen İlim Yayma Vakfı’nın 40. yıl programına katıldı. Programda konuşan Başbakan, “Bu hayır hareketini başlatan 98 güzel insanlardan şu anda hayatta kalan adeta yok gibi. Ama bu 98 güzel insana ilave olanlar olmuştu onlardan aramızda olan büyüklerimiz var. Bu hareket çok farklı olarak gelişti. Bu hareketten nasibini alanlar ve feyizlenen bir kardeşiniz olarak aranızdayım. O yüzden bu buluşma benim için çok anlamlı. Ayni ya da nakdi yardımda bulunmuş, vakfı desteklemiş büyüklerimize kardeşlerimize de yürekten teşekkür ediyoruz, Allah onlardan razı olsun.” diye konuştu.

İmam hatip liselerinin orta okul kısımlarının geçmişte kapatılmasına değinen Başbakan Erdoğan, “Önce damarlarımızdan bir tanesini kestiler ve malum, imam hatiplerin orta kısmını kapattılar. İşi biliyorlardı. Tabi onların tuzakları, hesapları varsa o tuzakların üzerinde Rabbimin de hesabı vardı ve bu hesap tecelli etti. Hamd olsun sabırlıydık. Ama birilerinin sabırlı olmadıklarını şimdi anlıyoruz. İlahi mesaj bir anda gelebilirdi ama bir anda gelmedi ilahi mesaj 22 yılda geldi. Çünkü insanın ruhen buna hazırlanması gerekiyordu. Buna hazırlık olmadan bunun kabulü de zor olurdu. Bu işin sosyolojik değerlendirmesini, psikolojisini çok iyi yapmamız gerekiyordu. Birileri bize gelip o tür nasihatlerde de bulundu ama biz sabır tavsiye ettik ve bunun neticesini de aldık.” şeklinde konuştu.

“28 Şubat sürecinde bir ara oldu o ara çok şey kaybettirdi bu ülkeye. Bir nesil aslında katledildi. O nesli katledenlerin bu ülkeye ödettirdikleri bedelin altından kalkmaları mümkün değil.” diyen Başbakan Erdoğan, çocukların okul tercihleriyle ilgili şunları söyledi: “Çocuk neyi tercih edecek. 6 yaşındaki çocuk neyi tercih edecek. Bırakın anne babayı nereye gönderecekse göndersin. Sanki 9 ay 10 gün karnında o taşımış. Anneye o takdir yetkisini vermiyorsun ama sen o yetkiyi kendinde buluyorsun. Şu anda gelinen rahatlama, huzur yeni bir dönemi başlattı. İsteyen düz okullara göndersin isteyen imam hatiplere göndersin. Tercihler ortaya çıkmaya başladı. Meslek liselerinden mezun olanlar da istediği üniversiteye gitsin. Üniversitedeki sorunlarla ilgili de aklı selim olan insanlar kararlarını verdiler ve neticede bugün artık hayat normale döndü. Şimdi temennimiz burada çok farklı bir sürecin içerisinde olmamız lazım. Birliğe beraberliğe ihtiyacımız var.”

Başörtünün bilime ve ilime bir engel olmadığının altını çizen Erdoğan, “Siz uydu gönderdiniz de ona mı takıldı aşağıya indi. İşte buyurun bugün adaylarımızı tanıtırken başı açık örtülü gayet yan yana bu işi yürütüyorlar. Üniversitelerde de öyle. Ne oluyor, kimi rahatsız ediyorlar. 28 Şubat’tan sonra hüngür hüngür ağlayanlar, üniversite kapısından geri çevirilenler oluyordu.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından plaket töreni yapıldı.
 

Yorumlar