Başkonsolosu Zeynalov: Türkiye'nin sevinci Azerbaycan'ın sevincidir

Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Türkiye'nin sevincinin Azerbaycan'ın sevinci, üzüntüsünün de Azerbaycan'ın üzüntüsü olduğunu belirtip Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen elim maden faciası karşısında çok üzüldüklerini,...

Google Haberlere Abone ol
Başkonsolosu Zeynalov: Türkiye'nin sevinci Azerbaycan'ın sevincidir

Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Türkiye'nin sevincinin Azerbaycan'ın sevinci, üzüntüsünün de Azerbaycan'ın üzüntüsü olduğunu belirtip Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen elim maden faciası karşısında çok üzüldüklerini, Türkiye halkına başsağlığı diledi.

Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov'u makamında ziyaret etti. İki kardeş ülke arasındaki ilişkilere atıfta bulunan Zeynalov, "Biz Türkiye'de yabancı değiliz, kendimizi yabancı hissetmiyoruz. Azerbaycan'ın sevinci Türkiye'nin sevincidir. Türkiye'nin sevinci de Azerbaycan'ın sevincidir. Biz iki devlet tek milletiz. Burada olanlar bizi çok etkiler." dedi.

Zeynelov, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ticari işbirliğinin artarak geliştiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.

Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ise Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı olarak 2012 yılından bugüne kadar kardeş millet Azerbaycan'ı konu alan birçok konferans ve semineri Budapeşte'de Azerbaycan Büyükelçisi Dr.Vilayat Guliyev'in büyük destekleriyle başarılı bir şekilde organize ettiklerini aktardı. Türkiye ve Azerbaycan'ın düşman ve dostlarının aynı olduğunu aktaran Şahbaz, "Türkiye Nahçıvan'a büyük ehemmiyet vermektedir. Şu anda Avrupa'nın gözü 6. büyük ekonomisine sahip Türkiye'dedir. Bu ilgiyi Macaristan'da son yıllarda ziyadesiyle mutlulukla müşahade etmekteyiz. Gelişen piyasaların yeni yıldızı ve ekonomik olarak başarılı bir Türkiye'nin Nahçıvan ile ticaret hacmimizin ve her alanda iş birliğimizin gelişerek artacağına inanıyorum. Birlikteliğimiz ve işbirliğimiz gücümüzü de artıracaktır." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar