Başkonsolos oğulları için televizyon başında haber bekliyorlar

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından rehin alınan Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın Bursa’da yaşayan anne ve babası, televizyon başında evlatlarından haber bekliyor. Geceyi uykusuz geçiren anne Hanım Yılmaz gözyaşları...

Google Haberlere Abone ol
Başkonsolos oğulları için televizyon başında haber bekliyorlar

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından rehin alınan Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın Bursa’da yaşayan anne ve babası, televizyon başında evlatlarından haber bekliyor. Geceyi uykusuz geçiren anne Hanım Yılmaz gözyaşları içerisinde evladından müjdeli bir haber gelmesi için dua ediyor.

En son oğluyla 20 gün önce görüştüklerini belirten baba 73 yaşındaki Şerafettin Yılmaz, "Annesi hastaydı, annesini görmeye geldi ve gece kalmadan Irak’a gitti. Televizyondan ne haber veriliyorsa o ölçüde öğreniyoruz. Yetkililer bilgi vermiyor. Sadece devlete güveniyoruz, devlet güçlüdür, iki tane, üç tane çapulcuya şey bırakacak hali yok, devletimiz güçlüdür. Devlet istediği gibi hareket ediyor, çalışıyorlar. Gelin ve torunlar Ankara’da. Evladımızdan müjdeli haber bekliyor. Annesi sabaha kadar ağlayıp, ‘Acaba nerede yatıyor, aç mı, susuz mu?’ diye. Yetkili ulaşmadı. Gazeteciler geldi. Yetkililerden herhangi bir haber almadık. Gelinimle görüştüm. 80 milyonluk devlet çapulculara şey bırakmaz." dedi.

'TESELLİ EDEN OLMADI; KİMSENİN BAŞINI KIRACAK HALİMİZ YOK'

Osmangazi ilçesindeki evinde eşiyle birlikte evde oturup televizyonlardan haber izlediklerini anlatan baba Şerafettin Yılmaz, "Eşimle burada emekli insanlar oturup, kendi halimizde televizyondan haber bekliyoruz. Oğlumun önceden Başbakan’ın danışmanlığını yaptığını da bilmem desem doğru olur. Dışişleri Bakanlığı’nda çalışıyordu. İnsanlar bir teselli eder, onu da kimse etmedi. Kimsenin başını da kıracak halimiz yok. Kime ne diyeceğiz?" ifadesini kullandı.

'O ORADAYKEN NASIL YATAĞA GİREYİM?'

Gözyaşları içerisinde oğlundan müjdeli haber bekleyen 73 yaşındaki anne Hanım Yılmaz ise şunları söyledi: "Dört gözle bekliyorum. Orada olanların hepsine Allah yardım etsin, hepsi ana kuzusudur, biz nasıl oturup ağlayarak dört gözle bekliyorsak onlar da müjdeli haber bekliyor. Sabaha kadar oturup, haber izledik. Bir şey söyleyecek halim kalmadı. Ne söyleyeyim? Dünden sonra ölmüşüm, söyleyecek halim kalmadı. Allah yardımcısı olsun, devlete güveniyorum, inşallah getirir. Sabaha kadar televizyon izleyip, haber bekledik. O orada olsun, ben burada yatağa gireyim olur mu? Yetkililerden haber bekliyorum." CİHAN

Yorumlar