Başkent'te yılbaşı öncesi içki denetimi arttı

Yılbaşına sayılı günler kala Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, alkollü içki satışı ve tüketimi yapılan iş yerleri ile eğlence merkezlerine yönelik denetimlerini artırdı.

Google Haberlere Abone ol
Başkent'te yılbaşı öncesi içki denetimi arttı

Yılbaşına sayılı günler kala Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, alkollü içki satışı ve tüketimi yapılan iş yerleri ile eğlence merkezlerine yönelik denetimlerini artırdı. Yılbaşı akşamı da dahil olmak üzere artarak devam edecek denetimlerde hijyen kontrolü yapılırken, kaçak ve sahte ürünler de mobil bandrol cihazı ile araştırılıyor.

Ankaralıların yeni yılı huzurlu bir ortamda karşılamalarını sağlamak amacıyla denetimlerin artırıldığını belirten Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, “Yılbaşında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için halkımızın yoğun ilgi göstereceği eğlence mekanları ile alkollü içki satışı ve tüketiminin yapıldığı iş yerlerine yönelik olarak ekiplerimiz denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Ankaralılardan, sağlıklarını ilgilendiren konularda gördükleri eksiklikleri ekiplerimize hemen haber vermelerini istiyoruz.” dedi.

BEYAZ ET DENETİMİ

Alkollü içkilerin yanı sıra yılbaşında hindi tüketiminin de artacağına dikkat çeken Temel, bu kapsamda beyaz et üretimi ve satışı yapan firmalar ile restoranlara yönelik denetimlerin artırıldığını ifade etti. Bugüne kadar yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamasının ve alınan numunelerden olumsuz bir sonuç çıkmamasının sevindirici olduğunu ifade eden İl Müdürü Temel, Ankaralıların yeni yılını da şimdiden kutladı.
CİHAN

Yorumlar