Başkent'te dar gelirlilere ek yakacak yardımı yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2014 yılı ilk toplantısında, ek ders ücretli kadrosuyla çalışan usta öğreticilere yemek ve yol ücreti ödenmesi, dar gelirli vatandaşlara ise ek yakacak yardımı yapılmasına ilişkin önergeler görüşülerek, karara bağla.

Google Haberlere Abone ol
Başkent'te dar gelirlilere ek yakacak yardımı yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2014 yılı ilk toplantısında, ek ders ücretli kadrosuyla çalışan usta öğreticilere yemek ve yol ücreti ödenmesi, dar gelirli vatandaşlara ise ek yakacak yardımı yapılmasına ilişkin önergeler görüşülerek, karara bağlandı.
Belediye Meclisi toplantısında, ilk olarak Denetim Komisyonu’na gizli oyla üye seçimi ve istifa nedeniyle boşalan komisyon üyeliklerine yeni üyelerin seçimi yapıldı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kent gündemine ilişkin görüşülen Başkanlık Yazılarının ardından önergeler görüşüldü.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hizmet birimlerinde ek ücretli usta öğretici olarak çalışanları ilgilendiren önerge ise Meclis üyelerinin tamamının “evet” oyuyla karara bağlandı.
Başkent’in çok farklı yerlerinde hizmet veren birimlerde görev yapan usta öğreticilerin uzun çalışma saatleri ve uzak mesafeler yüzünden mağdur oldukları belirtilen önergede,1 Ocak 2014 tarihinden geçerli olmak üzere 657 sayılı Kanun’a bağlı çalışanlar gibi; çalışma sürelerinin düzenlenmesi, 90 binişlik otobüs kartı ücreti ile çalıştıkları gün göz önünde bulundurularak yemek ücreti ödenmesi ifadeleri yer aldı. Yapılan oylamanın ardından bir müjdeli haber daha oy birliği ile kabul edildi.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA EK YAKACAK YARDIMI

Toplantıda, sosyal yardımlardan faydalan vatandaşları mutlu edecek önemli bir karara da imza atıldı. Önergede Belediye tarafından Ankara’da yaşayan sosyal yardıma muhtaç kişi ve ailelere yardım yapıldığı hatırlatılarak, “Bu yıl Ankara’da kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle yakacak yardımı verilen kişi ve ailelere ek 500 kilogramlık daha yardım yapılmasını öneriyoruz” denildi.
AK Partili meclis üyelerinin önerisi yapılan görüşmelerin ardından oy birliği ile karara bağlandı.
Belediye Meclisi toplantısında ayrıca, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 1. Etap’ta kalarak belediye ile konut karşılığı sözleşme imzalayan hak sahibi vatandaşlar için üretilen konutların kuralarının çekilmesine ilişkin ve mülkiyeti Belediye’ye ait olan mekanların kiraya verilmesi, taşınmazların satılarak veya trampa yapılarak değerlendirilmesi hakkındaki Başkanlık Yazıları da görüşülerek karara bağladı.
CİHAN

Yorumlar