Başkanlar Kurulu, Sivas’ın sorunlarına çözüm arayacak

Sivas'ta 2008 yılında şehrin sorunlarına ortak çözüm aramak için Sivas Takip Kurulu olarak ilk toplantısını yapan yeni adıyla Başkanlar Kurulu, 5 yıl aradan sonra bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Başkanlar Kurulu, Sivas’ın sorunlarına çözüm arayacak

Sivas'ta 2008 yılında şehrin sorunlarına ortak çözüm aramak için Sivas Takip Kurulu olarak ilk toplantısını yapan yeni adıyla Başkanlar Kurulu, 5 yıl aradan sonra bir araya geldi.

Sivas’ı hak ettiği gelişmişlik düzeyine ulaştırmak için sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin katılımıyla Başkanlar Kurulu toplantısı düzenlendi. Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ilk kez gerçekleştirilen toplantıya 35 sivil toplum kuruluşunun başkanı katıldı. Başkan Osman Yıldırım toplantıda, “Ortak amacımız Sivas. Sivas için elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyelim. Çünkü başka Sivas yok. Başkanlarımız ile Sivas’ın sorunlarını takip edeceğiz.” dedi.

2002 yılında oluşturulan Danışma Kurulu’nun, yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Yıldırım, 2012 yılında tespit edilen genel ve yerel projeleri değerlendirdi. 2014 yılında da yapılması planlanan projeler için ortak yöntem belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “Üyelerimizden ve STK’lar ile birlikteliğimizden doğan bir yaptırım gücümüz var. Tespitlerimizi doğru belirler ve mensuplarımız da arkamızda olduğu sürece sorunlarımızın hepsini çözeriz. Bölge müdürlükleri kapanırken, ortak hareket ettik, olumlu sonuçlar aldık.” şeklinde konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE 2 SEÇİM VAR"

“Tespitlerimizi siyasetimize ya da inancımıza göre belirlemiyoruz” diyen Başkan Yıldırım, Sivas için tek yürek ve güçlü bir ses oluşturulması gerektiğini kaydetti. Yıldırım şunları söyledi: “Önümüzde Belediye ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğu seçimli bir yıl var. Bu süreçte iyi çalışmamız lazım. Ortak hareket ettiğimiz sürece başarılı oluruz. Sorunlarımızı ortak belirlediğimiz için haklı ve doğru yoldayız. Gece gündüz çalışarak, yol haritamızı birlikte çizelim. Sivas’ta bir heyecan eksikliği var. Bu eksikliği ortadan kaldırmamız lazım. Yöntem belirleyelim, sorunları maddeler halinde çözüme kavuşturalım. Bunun için de toplantıda aldığımız kararların içini doldurarak, rapor haline getirelim. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile işbirliği yaparak stratejilerimizi belirleyelim. Sivasımıza hangi bakan gelirse hazırladığımız ortak dosyayı önüne koyalım.”

Programda görüşlerini açıklayan oda başkanları ise Sivas’ın kalkınması, gelişmesi, göçün engellenmesi ve Sivas’ın topyekûn her alanda ilerleme sağlaması için birlikteliğin önemine dikkat çekti.

Toplantıda, Başkanlar Kurulu’nun sekretaryası Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmek üzere ayda bir kez toplantı yapmasına, her hafta bir Belediye başkan adayı ile görüş alışverişinde bulunulmasına karar verildi.
CİHAN

Yorumlar