Başkandan Gıybet Yapmayın Çağrısı

AK Parti Sandıklı İlçe Başkanı Cemil Akbaş, partililerin gıybet, haset ve fesattan uzak durmaları çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Başkandan Gıybet Yapmayın Çağrısı

İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Akbaş, “İnsanları kategorize etmek, dışlamak, kin beslemek, hem inancımıza ve hem de AK Parti’nin değerlerine aykırıdır.” dedi. Cemil Akbaş,büyük bir aile olduklarını memlekete, inançlara ve değerlere hizmet etmek için hep bir arada olduklarını belirtti. Akbaş, “Bu büyük ailenin her bir ferdine ihtiyacımız vardır. İnsanları kategorize etmek, dışlamak, kin beslemek, hem inancımıza ve hem de AK Parti’nin değerlerine aykırıdır. Bu nedenle Peygamberimiz(SAV) diyor ki; ‘Bir birinizi kısmayınız bir birinize küsmeyiniz kin beslemeyiniz ve sırt çevirmeyiniz, kardeş olunuz’. Bir Müslüman’ın bir Müslüman’a 3 günden fazla küs durması haramdır. Misafir olduğumuz dünyada kardeşçe yaşamalıyız. Haset, kin, nefret, gıybet gibi ahlaki olmayan davranışlar kardeşliğimize zarar verir. Ve bizi halktan ve gerçeklerden uzaklaştırır.” diye konuştu.

    Akbaş, birlik ve beraberliği bozmak, araya nifak sokmak, husumet tohumları ekmek isteyen iç ve dış güçlerin ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi. Akbaş, şunları söyledi: “Her gün yeni bir nifakların bozgunculukların, tezgahların ortaya çıktığı günümüzde birlik ve beraberlik yolunda şahsi çıkar ve düşüncelerin bir tarafa bırakılarak toplumsal dayanışmanın kardeşliğin temin edilmesi için gayret göstermeliyiz. Biz küçük meselelere takılıp kalmayalım. Düşmanımızı sinsi, ülkemizin huzurunu bozmak isteyenler Gezi, Mısır ve Suriye olaylarını destekleyerek Başbakanımızın mizacını lekemek için iftiralarda bulunuyor.”

    Cemil Akbaş, partililerden ön yargılı olmayarak ahlaklarıyla, davranışlarıyla ve çalışkanlıklarıyla çevreye örnek olmalarını istedi.

Yorumlar