Başkan Yılmaz: Samsun'u modern şehirlerdeki estetikle buluşturacağız

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Dünya'nın modern şehirlerindeki estetiği Samsun ile buluşturmaya yönelik sürecin başladığını söyledi. Kente yeni bir hava ve modernite kazandıracak estetiğe dair projeler üzerinde...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Yılmaz: Samsun'u modern şehirlerdeki estetikle buluşturacağız

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Dünya'nın modern şehirlerindeki estetiği Samsun ile buluşturmaya yönelik sürecin başladığını söyledi. Kente yeni bir hava ve modernite kazandıracak estetiğe dair projeler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, fiziki çalışmalara yaz bitmeden start vereceklerini belirtti.

Şehir girişlerinin ve merkezlerinin modern kentlerdeki güzelliğe kavuşturulması konusuna titizlikle eğilen Samsun Büyükşehir Belediyesi, 5 yıllık dönemde estetikle ilgili hayata geçireceği projelere ilişkin pilot alanları belirledi. Başkan Yılmaz, belirlenen pilot bölgelerin Çarşamba Havaalanı-Belediye Evleri Kavşağı, Çakallı Köprüsü-Eğitim Fakültesi, Bulvar AVM-Kilise Kavşağı arası ile Çiftlik Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı olacağını açıkladı.

Şehir estetiğinin artırılmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, konuya büyük önem verdiklerini kaydetti. Avrupa şehirlerindeki düzen, intizam ve temizliğe Türkiye şehirlerinde yeni yeni önem verildiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, bunun önündeki en büyük engelin ise eski alışkanlıklar olduğuna değindi. Estetikle ilgili ilk pilot bölgenin Çarşamba Havaalanı ile şehir girişi arasındaki güzergah olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, "Bu güzergah boyunca etrafımıza baktığımızda ülke gerçeği ve davranış biçimleriyle ilgili hatırlatmayı yapabilecek bütün potansiyel çirkinlikleri gördük. Bunları gidermek için de estetik komisyonu kurduk. Bu heyetin içinde üniversite, mimarlar odası, belediyeler, sivil toplum kuruluşları var. Bu heyet gördükleri çirkinlikleri tespit edip bize söylüyorlar. Bunların ortalamasından da estetik kurul kararı çıkarıyoruz. Estetik kurul kararına göre de bu cepheleri ele alacağız." dedi.

"VATANDAŞIMIZ DA DESTEK OLMALI"

Estetikle ilgili dış cephe kaplamalarının hepsini belediye bütçesiyle yapma imkanı olmadığının altını çizen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Bazı şeyleri vatandaşlarımızın kendisi yapacak. Mesela binanın dış cephesini 'Şöyle kaplayacaksın' diyeceğiz. Kaplamadığı taktirde gelip biz kaplayacağız. Ama biz yaptığımızda çıkan fiyat kendisinin yapacağından belki iki katı pahalıya çıkacak. Dolayısıyla ödemesi de zor olacak. Ödemediği taktirde de bazı yaptırımlar uygulayacağız. Bu meseleyi çok kısa sürede yerine getirmemiz lazım." diye konuştu.

"ŞEHRİN GÜNEY GİRİŞİ BİBLO GİBİ OLACAK"

Samsun'un girişi olan güney koridorunu da estetikle modern şehir görünümüne kavuşturacaklarını belirten Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Ankara yolunda Eğitim Fakültesi-Kamalı köyü yol ayrımına kadar buraları her şeyiyle biblo gibi yapmak zorundayız. Başka şehirlerde görmediğimiz oranda oraları bir estetiğe kavuşturacağız. Bununla ilgili bir mücadelenin içindeyiz. Kavak'tan Samsun'a döndüğünüzde Çakallı menemencilerinin orası da çok çirkinleşti. O çirkinlikleri de düzene soktuktan sonra Çakallı geçişi de dahil Samsun'a kadar tünele girmiş gibi karanlıkta geliyorsunuz. Şimdi buraları modern şehirlerde olduğu gibi aydınlatacağız. Modern bir şehre geldiğinizi eğitim fakültesine geldiğinizde anlıyorsunuz. Modern şehre geldiğinizi Çakallı geçişinden itibaren anlamanızı sağlayacak düzenlemeleri başlatacağız. Bu koridoru boydan boya aydınlatacağız. Bununla ilgili çalışma devam ediyor." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar