Başkan Yılmaz Karesi Belediyesi'nin yeni logosunu tanıttı

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yeni kurulan belediyenin logosunu tanıttı. Selçuklu Devleti, Karesi Beyliği ve İslam motifleri taşıdığını, uluslararası standartlara da uygun olduğunu söyledi. Yılmaz'ın logo hakkında bilgi verdiği...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Yılmaz Karesi Belediyesi'nin yeni logosunu tanıttı

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yeni kurulan belediyenin logosunu tanıttı. Selçuklu Devleti, Karesi Beyliği ve İslam motifleri taşıdığını, uluslararası standartlara da uygun olduğunu söyledi. Yılmaz'ın logo hakkında bilgi verdiği toplantıya Başkan yardımcıları Mürsel Sabancı ve Yusuf Hocaoğlu ile Özel Kalem Müdürü Hazan Fındık da katıldı.

Logodaki sekiz köşeli yıldızı anlatan Yılmaz, ilçedeki 69 muhtar, üniversiteli gençlerle Ticaret ve Sanayi Odası'nın bazı yöneticilerinden oluşan komisyonda belirlendiğini bildirdi. Ayrıca CHP ve MHP'li belediye meclis üyelerinin de en ideal logoyu oluşturduğunu söyledi. Karesi Belediyesi logosu için çok geniş katılımlı bir mutabakatla karar verildiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Seçilmiş insanların içerisinde oluşturduğumuz komisyonla logoyu hazırladık. Uluslararası kriterler belirlendi, ona göre hazırladık. Zaten logomuzdaki sekiz köşeli yıldız Selçuklu, Karesi Beyliği ve İslamiyet'in sekiz ilkesinin temellerini oluşturuyor. Biz bu logo ile tarihimizi de canlandırdığımıza inanıyoruz. Ayrıca logomuzda rüzgârdan yararlanan yel değirmenleri de anımsanıyor. Yok olmaya yüz tutmuş çok önemli mimari eserler, logomuzda yaşayacak. Siyonizmin yıldızını anımsattığı söylenmiş ama bu tamamen yanlış bir düşünce olur. Bahsedilen o yıldızda iki üçgen var, bizim logomuzda ise Osmanlı kültüründen kalan iki karenin birleşimi var. Karesi Belediyesi'nin, halk adına karar verebilecek durumda olduğuna inanıyoruz. Muhalefete tüm çalışmalarımız hakkında bilgiler veriyoruz, onlarla uzlaşmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Logonun, bugün toplanacak belediye meclisinde onaylanacağı bildirildi. CİHAN

Yorumlar