Başkan Yıldıray Arıkan: Güney Adana'da yaşayanlar hizmete susamış

Çukurova Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Yıldıray Arıkan, Adana’nın güneyine belediyelerin hiçbir hizmet götürmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Yıldıray Arıkan: Güney Adana'da yaşayanlar hizmete susamış

Çukurova Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Yıldıray Arıkan, Adana’nın güneyine belediyelerin hiçbir hizmet götürmediğini söyledi. Arıkan, “Güneyde yaşayan hemşerilerimiz adeta hizmete susamış durumda. Seyhan Belediye başkanlığım dönemimde çok büyük hizmetlerim oldu. Biz bu mahalleleri kaderine terk etmeyeceğiz ve master planı ile birlikte imar planı değişikliği yapacağız.” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında CHP Seyhan adayı Zeydan Karalar ile birlikte Dağlıoğlu Mahallesi’nde seçmenlerle buluşan Yıldıray Arıkan, güney Adana’nın çok büyük problemleri olduğunu söyledi. Seyhan Belediye başkanlığı döneminde Güney Adana’ya önemli hizmetler yaptığından söz eden Başkan Yıldıray Arıkan, “Güney Adana halkı adeta hizmete susamış durumda. Ulaşım ve şehircilik anlamında güneyin çok büyük sıkıntıları var. Amacımız tıpkı Çukurova’da olduğu gibi, birçok sorunu çözülmüş, parklarıyla, yollarıyla, sosyal alanlarıyla, tertemiz bir kent ortaya çıkarmak. Adana’nın tüm ilçeleri bunu hak ediyor. Çok büyük projelerimiz var. Uygulayacağımız master planı ile güney Adana’nın imar planını yeniden yapacağız. Yerinde ve çok hızlı kentsel dönüşümlerle güneyi bu kötü kaderlerinden kurtaracağız.” ifadelerini kullandı.

Dağlıoğlu Mahallesi’nin ardından CHP Yüreğir Belediye başkan adayı Orhan Bayram ile birlikte Kazımbaşer Mahallesi’ne giden Başkan Arıkan, halkın sorunlarını dinledi. Özellikle mahallenin içinden geçen tren raylarının neden olduğu tehlikeyle ilgili şikayetler alan Başkan Yıldıray Arıkan, “Bir çok insanımızın yaşamını yitirdiği tren raylarının tamamını yeraltına alacağız. Küçük Dikili’den başlayacak olan bu çalışmayla Adana’da hemzemin geçit diye bir şey kalmayacak. Ortaya çıkacak boş alanların tamamına da parklar yapacağız.” diye konuştu.

Başkan Yıldıray Arıkan, Kazımbaşer Mahallesi’nden sonra Kozan Akçalı Bölgesi Yardımlaşma Derneği ile Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası Adana Şubesi üyeleriyle bir araya gelerek projelerini anlattı.

CİHAN

Yorumlar