Başkan Yaşar, İtalyan öğrencileri ağırladı

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Avrupa Birliği Gençlik ve Demokrasi Projesi” kapsamında Bilkent Üniversitesi öğrencilerini ve İtalya’dan gelen öğrencileri, makamında ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Yaşar, İtalyan öğrencileri ağırladı

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Avrupa Birliği Gençlik ve Demokrasi Projesi” kapsamında Bilkent Üniversitesi öğrencilerini ve İtalya’dan gelen öğrencileri, makamında ağırladı. 30 Mart seçimlerini yakından takip eden İtalyan öğrenciler, Ankara’da yaşanan seçim sıkıntıları hakkında da Yaşar’la sohbet etti. Türkiye’de yaşayan gençlerin özgürlük sıkıntısından dolayı Türkiye’yi terk ettiğini söyleyen heyet, Yenimahalle’de gençlere uygun çok fazla proje olduğunu söyleyerek, gerçekleştirilen faaliyetler karşısında hayranlıklarını dile getirdi.

Başkan Yaşar, İtalya’daki siyaset ile Türkiye’deki siyaseti karşılaştıran öğrencilere “Gençler daha çok siyasetle ilgilenmeli” sözleriyle destek verirken, Yenimahalle’ye söyledikleri sözler içinde de teşekkür etti.

Bilkent Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen, AB Gençlik ve Demokrasi Projesi kapsamında 16 Türk öğrenci ve 16 İtalyan öğrenci bir araya gelerek Türkiye’nin seçim sistemini yakından tanıyor. Gençlerin seçimlerde daha çok bilgilenmesi amacıyla gerçekleştirilen projede 1 hafta süreyle Ankara’da siyasi gezi düzenleyen yabancı heyet, kendi memleketlerindeki siyasetle Türkiye’yi karşılaştırıyor. Ankara’daki belediyelerden bir tek Yenimahalle Belediyesi’nde Yaşar’ı ziyaret eden heyet, yeniden belediye başkanı seçilmesinden ve gerçekleştirdiği büyük projelerden dolayı tebrik etti.

Başkan Yaşar ise “Ülkesini seven insan, ülkesinin sıkıntılarıyla da yakından ilgilenir. Sizleri böyle bir amaç uğrunda karşımda görmek beni de çok mutlu etti” dedi.

Gençlerin demokratik hayata aktif katılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu projeye, maddi-manevi her türlü desteği veren Yenimahalle Belediyesi’ne teşekkürlerinin sunan yabancı ve Türk öğrenciler, Yaşar’a plaket takdim etti. CİHAN

Yorumlar