Başkan Yaşar: Bu, iş kazası değil, göz göre göre katliamdır

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Soma’da 284 kişinin hayatını kaybettiği elim olayla ilgili, günümüzde savaşlarda bu kadar insanın hayatını kaybetmediğini belirterek, ’’Bu, iş kazası değil, göz göre göre katliamdır.”...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Yaşar: Bu, iş kazası değil, göz göre göre katliamdır

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Soma’da 284 kişinin hayatını kaybettiği elim olayla ilgili, günümüzde savaşlarda bu kadar insanın hayatını kaybetmediğini belirterek, ’’Bu, iş kazası değil, göz göre göre katliamdır.” dedi.

Başkan Yaşar, Ankara Pastacılar Odası, Hurdacılar Sitesi yönetimi, Tokat İli Dernekler Federasyonu ve Develi Dernekler Federasyonu’ndan başkan ve yöneticileri kabul etti. Ziyaretle ilgili yazılı açıklama yapan Yaşar, Soma’da yaşanan maden patlamasına değindi. Soma’da yaşanan ve 284 insanın hayatını kaybettiği maden faciası ilgili, Türkiye’de bu tip üzücü olayların çok sık yaşandığını belirten Yaşar, “Artık buna bir dur demek gerekiyor. Günümüzde savaşlarda bu kadar insan hayatını kaydetmiyor. Bu, iş kazası değil, göz göre göre katliamdır.” diye ifade etti.

Yaşar, 2010 yılında Şili’de meydana gelen maden kazasında yerin 700 metre altında 70 gün geçiren 33 madencinin yaşam odaları sayesinde kurtarıldığını hatırlattı. Yaşar, Türkiye’de insan hayatına yeteri kadar değer verilmemesini eleştirdi.

“VEKİLİMİZİN ÖNERGESİ REDDEDİLDİ”

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in, 20 gün önce Soma’da birçok iş güvenliği ihlali olduğu yönünde Meclis'e araştırma önergesi sunduğunu, ancak bu önergenin reddedildiğini hatırlatan Yaşar, şöyle dedi: “3 kuruş ekmek parası için yerin metrelerce altında çalışan madencilerimizin hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Bu konuda ihmali bulunanlar derhal adalete hesap vermelidir.”

CİHAN

Yorumlar