Başkan Uludağ: Çukurova Üniversitesi Sarıçam için şans

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a nezaket ziyaretleri devam ediyor. Bu doğrultuda Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Adana İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu, Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) yapıldığı...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Uludağ: Çukurova Üniversitesi Sarıçam için şans

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a nezaket ziyaretleri devam ediyor. Bu doğrultuda Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Adana İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu, Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) yapıldığı bugünlerde, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ı makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Ziyarette işbirliği ve birliktelik mesajları verildi.

Ziyarette konuşan ÖSYM Adana İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a yeni görevinde başarı diledi. İl Sınav Koordinatörü Prof. Kutlu, Sarıçam Belediyesi ile Çukurova Üniversitesi'nin işbirliğine ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı. Bu zamana kadar yapılamayan işbirliğinin, Çukurova Üniversitesi'nin hâlâ Yüreğir’e bağlı olduğu algısından kaynaklandığını dile getiren Prof. Kutlu, “Hâlbuki üniversite yerleşkesi Sarıçam’ın bir mahallesi. Muhtarlığımız var. Çukurova Üniversitesi ile Sarıçam Belediyesi arasındaki ilişki zaman içerisinde düzelecektir. Sarıçam Belediyesi ile bundan sonra daha iyi bir işbirliği yürüteceğiz. Burası da bizim için bir sınav birimidir. Adana’da şu an 250 okul var ve bu okulların tamamında üniversite sınavı gerçekleşiyor.” dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ da ziyaretlerinden ötürü Hasan Rüştü Kutlu’ya teşekkür etti. Üniversitenin Sarıçam’dan hak ettiğini alamadığını ifade eden Başkan Uludağ, “Çukurova Üniversitesi bizim için çok önemli. Yeni kurulan ve yerleşkesi Sarıçam sınırları içerisine yapılacak olan ikinci devlet üniversitesiyle birlikte ÇÜ de ilçemiz için şanstır. Her iki üniversite de ileriki yıllarda Sarıçam’ı marka kent yapmak adına önemlidir. Belediye ve üniversite her zaman işbirliği içinde olacaktır, bu şekilde iki farklı kamu tüzel kişiliğinin işbirliği içinde olması da Sarıçam halkının daima yararına olacaktır.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar