Başkan Türkyılmaz, Mudanya'da 80 günlük çalışmalarını anlattı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte AK Partili yönetimden belediyeyi devralan CHP’li Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi’nin 80 günlük çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı.Büyükşehir Belediyesi Mudanya İstasyonu...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Türkyılmaz, Mudanya'da 80 günlük çalışmalarını anlattı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte AK Partili yönetimden belediyeyi devralan CHP’li Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi’nin 80 günlük çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı.

Büyükşehir Belediyesi Mudanya İstasyonu Sosyal Tesisleri’nde Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında Belediye Başkan yardımcıları Mustafa Ay, Metin Bağcı, Sevinç Şenşekerci ve Metin Şen’in yanı sıra CHP’li belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

31 Mart sabahındaki Mudanya Belediyesi’nin son durumuyla bugün itibariyle olan yönetim ve işleyişi karşılaştıran Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yılın ilk üç ayında belediye bünyesindeki 15 birim müdürlüğünün 327 işlem gerçekleştirdiğini, 1 Nisan-17 Haziran tarihleri arasında ise kendilerinin kaynakları doğru kullanarak 171 adet işlemi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Göreve geldiklerinde önceki yönetimin 25 milyon 700 bin liralık borcuna karşılık bu süre içerisinde 4 milyon lirayı aşkın ödedikleri borç miktarı ile mevcudu 21 milyon 744 bin liraya düşürdüklerini ifade eden Türkyılmaz, aylık 4 bin 500 lira kirası olan makam aracını sahibine iade etmenin yanı sıra 4 biner lira olarak ödenen Fizik Tedavi Merkezi ve Gelir İdaresi birimi binaları ile 3 bin 500 lira olarak kira ödemesi yapılan kütüphanenin binalarını iptal ederek boşa ödenen kiralamalardan tasarruf ettiklerini söyledi. Türkyılmaz ayrıca yakıttan da ayda 40 bin liralık tasarruf elde ettiklerini kaydetti.

Bu süre içerisinde ufak dokunuşlarla yaptıkları çalışmalarla Mudanya’nın tıkanan damarlarını açtıklarını ifade eden Hayri Türkyılmaz, öncelikle sahildeki seyyar işgallerinden temizlediklerini belirtti. “Ölüm tehditleri almama rağmen bu kararlığı sürdüreceğim” diyen Başkan Türkyılmaz, “İlçe içindeki trafiği rahatlatmak adına daha önce UKOME’nin kararını hayata geçirmek için mücadele ettik ve uygulatmaya başladık. Şimdiki hedefimiz ilçe girişindeki altyolu kapatmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Mudanya’da mütareke ruhunu yeniden canlandırmak ve Mudanya’yı barışın başkenti yapmak adına 1 Eylül Dünya Barış Günü başlayacak ve 11 Ekim Mudanya Mütarekesi yıl dönümünü de kapsayacak ilçede bir dizi etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Türkyılmaz, bu kapsamda Çağrışan’da Üzüm Şenliği, Akköy’de Kara İncir Şenliği, Tirilye’de ise Zeytin Şenliği yapacaklarını belirtti. Türkyılmaz, Mudanya’nın her yönüyle, değerleriyle gurur duyacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar