Başkan tuna: İşsizliğin toplumdaki yansımaları çok derin

Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, işsizliğin toplumdaki yansımalarının çok derin olduğunu söyledi. Toroslar Belediyesi, İŞKUR ve Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ortaklığında Özel Sektörde Eski Hükümlü...

Google Haberlere Abone ol
Başkan tuna: İşsizliğin toplumdaki yansımaları çok derin

Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, işsizliğin toplumdaki yansımalarının çok derin olduğunu söyledi.

Toroslar Belediyesi, İŞKUR ve Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ortaklığında Özel Sektörde Eski Hükümlü İstihdamı Projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘Süs bitkileri yetiştiriciliği’ kursunu tamamlayan eski hükümlülere sertifikaları, düzenlenen bir törenle verildi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonundaki toplantıya Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Savcısı Salim Çevik, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Güngör Yüksel, eğitmenler, proje kapsamında kursu bitiren eski hükümlüler katıldı.

Programda söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, eski hükümlülerin istihdamına yönelik gerçekleştirilen böyle bir projeye destek vermekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Tuna, işsizlik konusunda en çok muzdarip olan kişilerin belediye başkanları olduğuna dikkat çekerek ilçelerinin işsizlerin sayısının hayli fazla olduğu bir bölge olduğunu vurguladı. Gençlerin iş bulabilmeleri için 11 yıldır AB projelerini hayata geçirdiklerini ve meslek edindirme kursları açtıklarını anlatan Tuna, "Toroslar Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz 10 Avrupa Birliği projesi ile bu projelerin sürdürebilirliğini sağlayabilmek amacıyla Toroslar Teknik Eğitim Kursları’nı kurduk ve bugüne kadar 14 bin 500 kişinin mesleki eğitim almasını sağladık" diye konuştu.

İş için yanlarına gelen gençlere 'hangi işi yaparsın?' diye sorduklarında her işi yaparım cevabını aldıklarını hatırlatan Tuna bir insanın her işi yapmasının mümkün olmadığını önemli olan bir işi doğru ve düzgün yapması olduğunu kaydetti.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde, eski hükümlülere yönelik verilen uygulamalı eğitimlerin önemine değinen Başkan Tuna şöyle devam etti: "Eski hükümlülere yönelik bu projenin uygulaması Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde verildi. Biz de kursiyerlerimizi zaman zaman ziyaret ederek, çalışmalarını inceledik. Çok doğru bir proje. Biz toplumun her kesiminde olumsuz yaşayan ya da toplumda ötekileştirilmek suretiyle farklı noktalara gitme ihtimali olan insanları topluma yeniden kazandırabilmek için dün de olduğu gibi bugünden sonra da olabilecek her türlü projede varız."

Program, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyeleri tarafından ‘Süs Bitkileri Yetiştiriciliği’ kursunu tamamlayan eski hükümlülere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar