Başkan Tuna Ayvagediği'nde incelemelerde bulundu

Mersin Merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 30 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinin ardından mahalle statüsü alan 32 köy ve 5 beldede projelerini uygulamak üzere çalışmalarını başlattı. Tuna Toroslar Belediyesi’ne bağlanarak...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Tuna Ayvagediği'nde incelemelerde bulundu

Mersin Merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 30 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinin ardından mahalle statüsü alan 32 köy ve 5 beldede projelerini uygulamak üzere çalışmalarını başlattı. Tuna Toroslar Belediyesi’ne bağlanarak mahalleye dönüşen Ayvagediği’ni ziyaret etti.

Mersin’de yayla turizminin önemli merkezlerinden biri olan Ayvagediği’nde hayata geçirecekleri projelerle ilgili incelemelerde bulunan Başkan Hamit Tuna’ya teknik ekibi de eşlik etti. Mahalle gezisi sırasında vatandaşlarla da sohbet eden Tuna, Ayvagediği’nde bulunan futbol sahasını revize edeceklerini söyledi. Futbol sahasının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazinin etrafını, insanların hoşça vakit geçirebilecekleri çay bahçesi ve yürüme yollarıyla da bütünleştireceklerini kaydeden Tuna ayrıca, basketbol, voleybol ve halı saha da inşa ederek, sosyal donatı alanlarını arttırmayı planladıklarını vurguladı.

6360 sayılı yasa ile artık 5 belde ve 32 köyün Toroslar İlçesi’ne bağlandığını ve köy tüzel kişiliğinin 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte sona erdiğine dikkat çeken Tuna; "Yaz aylarında yeni bağlanan bu mahallerimizde aşağı yukarı 150 bin insanımız ikamet etmektedir. İnsanlarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri ve sosyal etkinliklere katılabilecekleri sosyal donatı alanlarıyla ilgili teknik ekibimizle incelemelerde bulunduk ve alt yapı çalışmalarına başladık. Kendi personelimizle bu çalışmaları hayata geçireceğiz. Toroslar Belediyesi olarak her yıl geleneksel hale getirdiğimiz köyler arası futbol turnuvasını da mahalleler arası futbol turnuvasına dönüştüreceğiz. Bu turnuvaların finallerini de yazın yeni bağlanan mahallerimizde yapacağız." dedi.

Tuna daha sonra Ayvagediği Mahallesi’nin merkezinde bulunan kahvehaneyi de ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti ve hayata geçirecekleri projelerini anlattı. CİHAN

Yorumlar