Başkan Sözlü, Şanlıurfalılar Derneği’nin sıra gecesine katıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Şanlıurfalılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin düzenlediği geceye katıldı.Şirin Park Otel’de gerçekleştirilen geceye Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da katılarak...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Sözlü, Şanlıurfalılar Derneği’nin sıra gecesine katıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Şanlıurfalılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin düzenlediği geceye katıldı.

Şirin Park Otel’de gerçekleştirilen geceye Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da katılarak bir konuşma yaptı. Vali Coş söz konusu milli ve manevi değerler olduğunda insanların birlik ve beraberliklerini gösterdiğini vurguladı. Adana’nın gelişmesinde ve kalkınmasında Şanlıurfalıların büyük katkısı olduğunu belirterek, teşekkür eden Vali Coş, “Nereli olursak olalım ay-yıldızlı bayrağın temsil ettiği birlik ve beraberliği, ortak paydayı hissediyoruz. Ülkesini, şehrini, kültürünü ve geleneklerini seven bu arkadaşlarımızın başaramayacağı şey yoktur. Bu değerleri çocuklarımıza, gençlerimize de öğretmeliyiz. Böylesi organizasyonlar bunu sağlıyor.” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de şehirlerin değerli evlatlarıyla önemli mücadeleler verdiğini hatırlattı. Kurtuluş mücadelesi sonrası bazı şehirlere başka şehirlere nasip olmayan unvanlar verildiğini kaydeden Hüseyin Sözlü, “Urfa da şanlı unvanı almıştır. Urfa’nın şanlı olması kurtuluş mücadelesinde ödediği bedelin bir sonucudur.” şeklinde konuştu.

Başkan Hüseyin Sözlü, Ceyhan’da 3 dönem belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Ceyhan’daki, Adana’daki Şanlıurfalı hemşehrilerim hem Ceyhan’ın hem Adana’nın rengini, kokusunu, lezzetini artırmıştır.” ifadesini kullandı.

Şanlıurfa’ya özgü yemeklerin yapıldığı, çiğköftenin yoğurulduğu ve Urfa türkülerinin söylendiği gecede Vali Coş ve Başkan Sözlü’ye çeşitli hediyeler verildi. CİHAN

Yorumlar