Başkan Sözlü engellilerle yemekte bir araya geldi

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi koordinesinde bir araya geldiği engelli dernek ve spor kulüplerinin yönetici ve üyelerine yemek verdi. Pazar günü kutlanan anneler günü dolayısıyla,...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Sözlü engellilerle yemekte bir araya geldi

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi koordinesinde bir araya geldiği engelli dernek ve spor kulüplerinin yönetici ve üyelerine yemek verdi.

Pazar günü kutlanan anneler günü dolayısıyla, özel çocukların anneleri ve şehit annelerinin anneler gününü bir kez daha kutlayan Başkan Hüseyin Sözlü, “En özel anneler, özel çocukların anneleri ve şehit anneleridir. Başka bir hayata adanmış bir ömür var ve özel çocukların hayata tutunması için göğüs gerdikleri zorluklar her türlü takdire şayan.” dedi.

Engellilerle ilgili toplumda farkındalık oluşturma ve engellilerin sorunlarını azaltma yolunda geçmişe göre daha iyi bir durumda olunduğuna vurgu yapan Başkan Sözlü şöyle devam etti: “Önümüzdeki süreçte engelli vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin sorunlarının azalması için üzerimize düşeni yapacağız. Bugünkü yemek, toplumda farkındalık yaratmaya katkı koyma çabaları dahilinde değerlendirebilir. Bu farkındalığı artırma ve dezavantajlı insanlarımızın hayata tutunmaları noktasında destek verebilme ve onların hayatlarını kolaylaştırma yolunda sorumluluğumuzu yerine getirme arzusundayız. Bu konunun en önemli takipçileri ve yaşayanları olarak, engelli vatandaşlarımızın ve engelli ailelerinin tavsiye ve desteğiyle hareket edeceğiz.” Başkan Hüseyin Sözlü, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un Ankara’dan önemli misafirleri olmasına rağmen yemeğe katılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti ve engelliler haftasını kutladı. Birlik beraberlik içinde aşılamayacak bir engel bulunmadığını söyleyen Coş, “Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız, engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunacaklar. Devletin bütün kurumları olarak vatandaşa hizmet için varız.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar