Başkan Şahin: Sürmeli Mahallesi'nde açılacak organik pazara destek vereceğiz

Karadeniz Bölgesi'nin tek organik mahallesi olan Sürmeli Mahallesi Derneği genel kuruluna organik tarım damga vurdu. Genel kurula katılan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, mahallede açılacak organik pazara destek vereceğini söyledi.Sürmeli...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Şahin: Sürmeli Mahallesi'nde açılacak organik pazara destek vereceğiz

Karadeniz Bölgesi'nin tek organik mahallesi olan Sürmeli Mahallesi Derneği genel kuruluna organik tarım damga vurdu. Genel kurula katılan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, mahallede açılacak organik pazara destek vereceğini söyledi.

Sürmeli Mahallesi Derneği (SÜRDER) genel kurulu Sürmeli İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda yapıldı. Seçimde başkanlığa Süleyman Özata, yönetim kurulu üyeliklerine Adem Bozdemir, Hasan İşler, Mustafa Bircan, Nezaket Tanrıöven seçildi. SÜRDER Başkanı Süleyman Özata, "Sürmeli Mahallesi Derneği olarak ilklere ve organik ürünler için önemli çalışmalara imza atmak için yola çıktık. 59 üyenin kayıt olduğu dernekte 36 üye oy kullandı. Açık oyla destekle yönetim belirlendi. Derneğin asıl amacı hayvansal, tarımsal ürünlerinin organik haline getirilmesi. Mahallede damlama sulama tarımına geçilmesi. Organik köy pazarın açılması. Ankara ve İstanbul gibi çeşitli illere organik ürünlerin ulaştırılması ve mahallenin tanıtılmasıdır." dedi.

Kongrede konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Günümüz dünyasında teknolojinin gelişmesi insan sağlığını o kadar tehdit eder duruma geldi ki insanımız da bilinçsizce üretimi artırma adına kullanmış olduğu gübrelerle suni bir şekilde üretimi artırma yollarıyla buna büyük katkı sağladı. Sürmeli Mahalle Derneği'nin organik çalışmalarında yanlarında olduğumu bilmelerini isterim. Sürmeli Mahallesi'nde açacakları organik pazar içinde desteğimiz olacaktır. Emeği geçen herkesi kutluyorum." diyerek başarılar diledi.

Kongreye Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Belediye Meclis Üyesi Ali Kale, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır, Bafra Yavuz Selim Vakfı Başkanı Ali Kuloğlu ile çok sayıda üye ve vatandaş katıldı. CİHAN

Yorumlar