Başkan Özhaseki: Sanat desteklenirse gelişir

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kültür-sanat projeleriyle Kayseri'nin daha yaşanabilir bir şehir olacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Özhaseki: Sanat desteklenirse gelişir

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kültür-sanat projeleriyle Kayseri'nin daha yaşanabilir bir şehir olacağını belirtti. Sanatçılarla kahvaltıda biraraya gelen Başkan Özhaseki, "Kültür ve sanat desteklenirse büyür" diyerek kültür ve sanatı yaşatacak ortamlar oluşturulduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, farklı dallardan sanatçıları Harikalar Diyarı içindeki Harikalar Sofrası'nda ağırladı. Başkan Özhaseki'ye sanatçıları bir araya getirdiği için teşekkür eden Erciyes Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hasan Gürpınar kısa bir konuşma yaparak özellikle Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi Projesine değindi. Projenin sadece Kayseri için değil Türkiye için çok büyük bir proje olduğunu vurgulayan Gürpınar, Başkan Özhaseki'ye bu ve diğer projeler için teşekkür etti.

"KAYSERİ DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR OLACAK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de konuşmasında yıllarca şehrin öncelikli sorunlarına ilişkin projeleri hayata geçirdiklerini ve şimdi kültür sanat projelerine ağırlık verdiklerini söyledi. Sanata ve sanatçıya desteğin önemini de vurgulayan Başkan Özhaseki, "Biz ne kadar desteklersek inanıyorum ki sanat da o kadar gelişecek. Bugün burada 40-50 kişiyle bir arada bulunuyoruz. İlerde 200 kişi bir araya geleceğiz. Daha sonra daha da artacak. Kale içinde sanatçılar sokağı olacak. Bu sokakta nelerin olacağına birlikte karar vereceğiz. Ama inanıyorum ki sanatçılar oraya sığmayacak ve dışarı taşacak. Kayseri zamanla daha keyifli, daha yaşanabilir bir şehir olacak" dedi.

Büyük işler yapmak ve büyük düşünmek gerektiğini de vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, geleceğe eserler bırakmak için gayret göstermemiz gerektiğini belirtti. Kale ve Kayseri Mahallesi gibi projelerle kendi kültürümüzü yaşayacağımız ve yaşatacağımız ortamların olacağını dile getiren Özhaseki, "Kültürler şehirlerde başlar. Ortam bulurlarsa, desteklenirlerse büyür. Aksi halde küçülür. Biz kültür ve sanatımızı büyüteceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin sanatçılarla bir araya geldiği yemekten sonra Ressam Hasan Gürpınar, Başkan Özhaseki'nin yağlıboya tablosunu yaptı. Kahvaltıya gelen müzisyenlerden bağlama ve ney dinleyen Başkan Özhaseki için Yetenek Sizsiniz ile tanınan Gürsel Yalçın'ın da bir hediyesi vardı. Yalçın sprey boya ile yaptığı remi Başkan Özhaseki'ye hediye etti. CİHAN

Yorumlar