Başkan Özhaseki, Kayseri Kafkas Derneği yönetimini kabul etti

Kayseri Kafkas Derneği'nin yeni yönetimi Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Özhaseki, Kayseri Kafkas Derneği yönetimini kabul etti

Kayseri Kafkas Derneği'nin yeni yönetimi Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Çerkez kültürünün kadim bir kültür olduğunu vurgulayan Başkan Özhaseki, bu kültürün kaybolmaması gerektiğini söyledi.

Kayseri Kafkas Derneği Başkanı Mutlu Akkaya ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet eden Başkan Mehmet Özhaseki, kültürlerin yok olmamasının birlikteliğe bağlı olduğunu belirtti. Bir mekanda devamlı bir araya gelinmesiyle kültürlerin konunabileceğini ifade eden Başkan Özhaseki, "Bu kültürlerin kaybolduğu ortamda global kültür insanları alıp götürüyor. Bize has geleneklerin kaybolması bir tehlike. Çerkez kültürü kadim bir kültür. Kendine has bir edebi var, oturma kalkma adabı, yeme içme adabı var. Bunun kaybolmaması ve bu kültürü yaşatacak bazı projelerin ortaya konulması lazım" dedi.

Kayseri Kafkas Derneği Başkanı Mutlu Akkaya da, dernekleri bünyesindeki folklor, müzik ve tiyatro ekiplerini canlandırdıklarını belirterek kültürlerini korumak için gayret ettiklerini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar