Başkan Özhaseki: İnsanlık O'nun mesajlarına muhtaç

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Hz. Muhammed (SAV)'in doğumunun, insanlık tarihinin en önemli olayı olduğuna dikkat çekerek, O'nun yeryüzüne getirdiği insan hakları, adalet, eşitlik ve sosyal denge gibi değerlere, dünyanın her zamank.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Özhaseki: İnsanlık O'nun mesajlarına muhtaç

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Hz. Muhammed (SAV)'in doğumunun, insanlık tarihinin en önemli olayı olduğuna dikkat çekerek, O'nun yeryüzüne getirdiği insan hakları, adalet, eşitlik ve sosyal denge gibi değerlere, dünyanın her zamankinden daha fazla muhtaç olduğuna vurgu yaptı.

Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Başkan Özhaseki, şunları kaydetti: "O'nun ve ashabının yaşadığı devir, insanlık tarihinin en mutlu, en adaletli ve en huzurlu yaşam devridir. İşte Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'nin doğumu da bu asrın müjdecisidir ve bu nedenle insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Günümüz dünyasında insan hakları, sosyal adalet, eşitlik ve adil paylaşım gibi önemli değerler kaybolmuş, onun yerine kavga, haksızlık, zulüm gibi olumsuz değerler hüküm sürmeye başlamıştır. Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Filistin'de, Doğu Türkistan'ta, Myanmar'da ve daha birçok yerde yaşananlar, bunun en acı göstergesidir. O nedenle insanlık, Hz. Muhammed (SAV)'in tüm dünyaya huzur ve refah getirecek mesajlarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır."

Mevlid Kandili'nde edilecek dualarda insanlığın içinde bulunduğu durumun da gözönünde bulundurulmasını ve bu sıkıntıların giderilmesi için niyazda bulunulmasını isteyen Özhaseki, "Yüce Yaratıcı'nın rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede kendimiz, ailemiz ve çevremiz için yapacağımız dualara şehrimiz, ülkemiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için yapacağımız duaları da ekleyerek, huzurlu bir dünya için gönülden temennide bulunmalıyız. Herkesin rahmet ve mağfiret umarak kendince yapacağı ibadet ve yalvarışlar, umulur ki bizim için hayırlı gelişmelere vesile olur. Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan sıkıntıların giderilmesi yolunda olumlu kapılar açılır. Ben bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin kandilini tebrik ediyor, şehrimiz başta olmak üzere ülkemiz ve tüm İslam âlemi için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar