Başkan Özhaseki: Bu şehir kol kola büyür

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte Cami Kebir ve civarındaki esnafları ziyaret etti ve "hayırlı işler" temennisinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Özhaseki: Bu şehir kol kola büyür

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte Cami Kebir ve civarındaki esnafları ziyaret etti ve "hayırlı işler" temennisinde bulundu. Esnafın yakın ilgi gösterdiği Başkan Özhaseki, bölge esnafının hemen hepsiyle geçmişte bir hatırasının ve dostluğunun bulunduğunu söyledi.

Kalabalık bir esnaf grubuna hitap eden Başkan Özhaseki bu şehrin büyümesinin önemine işaret etti. Özhaseki şöyle konuştu: "Madem bu şehrin çocuğuyuz, bu şehre borcumuz var, bunu ödemenin yolu hizmet. Aklımız eriyorsa, bilgimiz birikimimiz varsa, siyasi bir gücümüz oluştuysa bunu şehir namına kullanmak lazım. Kullanmazsak şehir sıradan bir şehir olur. Bir müddet sonra gerilemeye başlar. Gerileyen şehirde kimse durmaz. Önce okumaya giden çocuklarımız gelmez. Sonra iş bulmak için giderler. İş adamları da buraya sığmaz, onlar da gider. Ama burada riskleri alarak büyük projeleri yaptıkça şehir gelişiyor, büyüyor. Melikgazi Belediye Başkanı olduğumda nüfus 179 bindi. Şimdi ise 550 bin civarında. Bu büyüdüğümüze alamet. İnsanlar bir yerde ekmek parası varsa oraya gelirler. Bir şehirde canlılık olursa tekstilde de olur, bakkalda da olur, diğer iş yerlerinde de olur. Bu anlamda şehri geliştirmeye büyütmeye çalışıyoruz."

Esnaf sitelerini anlatan ve bu tür siteleşmenin devam edeceğini belirten Başkan Mehmet Özhaseki, açıklamalarında bölgeyi ilgilendiren Kültür Yolu projesine de değindi. Kültür Yolu'nun Gevher Nesibe Medresesi'nden yani Selçuklu Müzesi'nden başlayacağını belirten Başkan Özhaseki, "Kültür Yolu, Gevher Nesibe'den Meydan'a, Hunat'ın önünden Yoğunburç'a, buradan Kayseri Lisesi'ne ve Kayseri Mahallesi'ne gidiyor. Oradan da Cami Kebir'den dönüyor. Yol güzergahında tarihi eserler var. Restore edildiğinde ve içine bazı fonksiyonlar yüklediğimizde turist akınına uğruyor. Bir iki sene içinde bu güzergah üzerinde yüzlerce yerli yabancı turistin dolaştığını görürsünüz. O zaman buralara da can gelir" dedi.

Başkan Mehmet Özhaseki, esnafın sorularını da cevapladıktan sonra ziyaretlerini tamamladı.
CİHAN

Yorumlar