Başkan Okkalı: Özgür basın demokrasinin teminatıdır

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO)Başkanı Mehmet Okkalı, özgür basının demokrasilerin teminatı olduğunu söyledi. Demokrasilerde yasama yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak basının geldiğini anımsatan...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Okkalı: Özgür basın demokrasinin teminatıdır

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO)Başkanı Mehmet Okkalı, özgür basının demokrasilerin teminatı olduğunu söyledi. Demokrasilerde yasama yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak basının geldiğini anımsatan Okkalı, “ Gece gündüz demeden her türlü zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan tüm basın mensuplarının ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ kutlu olsun.” dedi.

ASMMMO Başkanı Mehmet Okkalı, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Birleşmiş Milletlerce (BM) 1994 yılında alınan bir kararla 3 Mayıs tarihinin tüm demokratik ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlandığını hatırlatan Okkalı, basın çalışanlarının toplumu haberdar etmek için büyük fedakarlıklarda bulunduğunu kaydetti. Okkalı, “Basın, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biridir. Toplumu aydınlatma ve doğru bilgilendirme görevini yerine getiren basın, bireysel hak ve özgürlükleri esas alarak mesleğini icra eder. Gecesini gündüzüne katarak haber peşinde koşan, zor şartlar altında çalışıp, sorumluluk duygusu içinde toplumu bilgilendiren, halkın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getiren basının demokrasinin gelişmesine çok önemli katkıları vardır. Kişisel hak ve hürriyetlere saygılı, doğru, tarafsız ve objektif ilkelerden ayrılmadan görevini yapmak basının temel sorumluluğudur. Demokrasilerde basına sansür kabul edilemez. Mesleğini icra eden basın çalışanlarına kurum, kuruluşların ve toplumunda destek olması büyük önem taşımaktadır. Basın mensuplarının, yaptığı görevler düşünüldüğünde ne kadar zor şartlarda ve büyük fedakârlıkla çalıştığı açıktır. Toplumu bilinçlendirmek ve haberdar etmek için çalışan basın mensupları yeri geldiğinde canlarını feda etmektedir. Bu yüzden tüm basın çalışanlarının, sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli bir adımdır. Bu vesileyle demokrasimizin gelişmesinde katkısı bulunan, mesleğinin ilkelerine bağlı çalışan tüm basın mensuplarının ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar